Sestavine:
1 neškropljena limeta
1 žlica tekočega medu
2 žlici suhega belega vina
1/2 svežega ananasa
2 žlici kokosovih kosmičev
Priprava:
Limeto oplaknemo z vročo vodo, jo osušimo s kuhinjskim papirjem in prerežemo na pol. Eno polovico iztisnemo in pomešamo sok z medom in vinom. Ananas olupimo, očistimo in narežemo na rezine. Pokapamo jih z mešanico limetinega soka, vina in medu ter pustimo stati pol ure, da se prepojijo. Drugo polovico limete narežemo na zelo tanke rezine in jih z mariniranim ananasom zložimo v nepregorno posodo. Potresemo s kokosovimi kosmiči in v ogreti pečici (225 stopinj Celzija) gratiniramo 8 minut. Ponudimo z vanilijevim sladoledom ali mrzlo vanilijevo omako.
DOBERTEK VAM ŽELIM
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!