Potrebujemo: 1,5kg sočne govedine, 50gr. masla, 5 žlic olivnega olja, 100gr. slanine, 2 večja korenčka, 2 večji čebuli, 3 stroke česna, 30gr. moke, 1l rdečega vina, začimbe, timijan, peteršilj, lovor, bazilika, poper, sol.
Priprava:
Govedino zrežemo na kocke, enako slanino. Maslo in olivno olje razgrejemo v večji posodi in najprej prepražimo slanino, potem dodamo govedino in mešamo, dokler meso ni rahlo opečeno. Dodamo sesekljano čebulo in na tanke rezine zrezan korenček. Malo popražimo, potem potresemo z moko in temeljito premešamo. Zalijemo z vinom, dodamo še strt česen in začimbe, solimo in popramo. Ogenj zmanjšamo in jed na zmerni vročini kuhamo dve uri in pol. Če je preveč tekočine, jo povremo, med tem iz posode odstranimo meso in zelenjavo, potem ju damo nazaj v posodo. Po potrebi jed še posolimo in
popramo ter še vročo postrežemo.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!