Hladnejši dnevi ne prinašajo samo krajših dni, temveč tudi poplavo raznih virusov in prehladnih obolenj. Na spletnih straneh se ponujajo vse mogoči zdravilni napitki, vendar tale recept ingver in med delim z vami izključno zato, ker ga pri nas uporabljamo že nekaj let in je pozitivno preizkušen. Po okusu je tipično za ingver pekočo pikanten, vendar pekočina ni neprijetna in se po zaužitju v trenutku poleže. Priprava je nadvse preprosta.
Ingver in med – pripomočki:
blender
lesena in keramična žlica
steklen kozarec
skodela
Ingver in med – sestavine:
2 korenini ingverja
1/2 l domačega medu
Ingver in med – postopek:
Korenini ingverja olupimo.
Ingver narežemo na manjše koščke in ga v blenderju zmeljemo v kašico.
Med in ingverjevo kašo presipamo v skodelo, ker bomo v njej lažje mešali in povezali obe sestavini.
Tako pripravljen med z ingverjem pretočimo v steklen kozarec, ki ga hranimo na temnem. Uživamo ga 2 do 3 krat na dan po eno žličko. Žlička naj bo obvezno lesena, keramična ali plastična, nikakor ne kovinska.
_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.