Rumova krostata (ki v bistvu ni krostata)
**400 g grobo narezane jedilne čokolade
**6 velikih jajc
**100 g rjavega sladkorja
**2,5 dcl sladke smetane
**0,9 dcl ruma
**2 žlici grenkega kakava
1.Pečico segrejemo na 180°C.
Pripravimo visok pekač, model za torto s snemljivim obodom(26 cm) pa namastimo in obložimo s papirjem za peko.
2. Čokolado stopimo v vodni kopeli. Jajca in sladkor penasto umešamo, nato primešamo stopljeno čokolado.
Smetano stepemo, dodamo rum, jo primešamo jajčno-čokoladni masi in z njo napolnimo model.
3. Model postavimo pekač, do polovico napolnjen z vodo. V pečici ga pečemo 25-30 min, nato model pokrijemo z alu-folijo in pečemo še nadaljnjih 30-35 minut.
4. Model vzamemo iz pekača z vodo, odstranimo folijo in pustimo, da se torta ohladi v modelu na mreži. Ohlajeno postavimo za najmanj 8 ur v hladilnik.
5. Preden postrežemo, posujemo s kakavom v prahu, zraven pa lahko damo pomaranče, namočene v sladkor in pomarančni liker.
P.s.
(krostata= krhko testo )
_________________
Vrtnica..