Kategorija: Sladice (piškoti)
* Vir recepta: Od prijateljice
* Opombe: Testo pride dokaj mehko, zato mora obvezno v hladilnik. Iz hladilnika jemljemo sproti količine, ki jo porabimo za en pekač. Delamo na pomokani površini. Če bo pečica prevroča, bojo pokale. Iz te mase lahko delate tudi hruške, češnje,....Ko jih pomočite v ekstrat je najbolje da jih za kratek čas odložite na kuhinjsko brisačko, da vpije odvečne kapljice. Le tako bo izgled lep, ker se nanje ne bo prijelo preveč sladkorja. V ekstrat jih pomočimo zelo na hitro, da se testo ne napije
Nimam slike, od samih breskev, zato si jih oglejte na pladnju v sožitju skupaj z ježki, mušnicami, jagodami, orehi ter hruškami, ki so po istem receptu kot breskve.
* Sestavine
* Testo:
* 25 dag sladkorja v prahu
* 1 jajce
* 1 vanili sladkor
* 2 dcl mleka
* 1,5 dcl olja
* 60 dag moke
* 1 pecilni prašek
*
* Nadev:
* 20 dag mletih orehov
* 2 dcl mleka
* 1 rumenjak
* sladkor po okusu
* drobtine od vdolbinic
*
* Dodatki:
* Kristalni sladkor
* jedilna barva ali
* ekstrat jagoda, banana in pomaranča
* Priprava
Vse sestavine za testo z mešalnikom zmešamo in postavimo v hladilnik, da se ohladi. Najmajn za tri ure. Oblikujemo kroglice, pač kakor velike hočemo imeti breskve in jih polagamo na pekač, na katerem je peki papir. Ne preblizu skupaj, ker kar narastejo. Pečemo jih pri 170 stopinjah, da dobe lepo zlatorumeno barvo. Ko so ohlajene, jim izdolbemo vdolbinice za nadev, drobtine ki pri tem nastanejo, pa zmeljemo in jih porabimo za nadev. Napolnimo vdolbinice, ter stisnemo po dve polovici skupaj, pomočimo v razredčen ekstrat (1:3, en del ekstrata, tri dele vode). V vsakega malo, da se barve lepo prelivajo. Nato povaljamo v sladkorju in polagamo na pladenj, kjer jih pustimo nekaj časa, da se osuše.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!