POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
BANANIN SLADOLED
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek BANANIN SLADOLED 

Bananin sladoled

Recept za sladoled iz banane, sladke smetane in sladkorja.

Skupina: Sladice
Priprava

Banane in sladkor v prahu zmiksamo.

Dodamo sok ene limone.

Sladko smetano ter vanilijev sladkor trdo stepemo.

Smetano narahlo zmešamo z bananami.

Maso postavimo v zamrzovalnik in počakamo, da zamrzne.
Sestavine
Banane     4 kosi
Sladkor - v prahu     200g
Svež limonin sok     
Sladka smetana     250ml
Vanilijev sladkor     1 kos


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Wink  Wink  Wink

Dej no nehi, Mevki, če bom tale sladoled nardila, pa ga tud zaužila, potli bom bla pa še bl premejhna za svoje kile! Razz  Razz  Razz
Dobr de še čokolade nis dala zaven, pol bi me pa glih raznesl Crying or Very sad  Surprised  Wink !

LP Ariel,
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
A ni malo prehladno za sladoled pri tem minusu Surprised


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
a-a............. sladoled je pozimi bol zdrav kot pa poleti...........  za jest je pa vedno ko ti paše............ sam jst ga ne kupim ponavadi....... kr ni  cekinčekov za to Sad  Sad  Sad  Sad .......

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
njama njama njama

SLADOLED IZ RABARBARE

Potrebujemo:

250 g rabarbare
80 g sladkorja
3 rumenjake
1 žličko limoninega soka
1/4 l sladke smetane
naribano čokolado

Priprava:

Očiščeno rabarbaro narežemo na koščke in jih v pokriti kozici dušimo v lastnem soku 6 minut.
Ohlajeno pretlačimo.
Na sopari stepamo rumenjake in sladkor, da postane zmes kremasta.
Nato postavimo skledo nad posodo z mrzlo vodo in stepamo naprej, da se krema ohladi.
V kremo zamešamo pretlačeno rabarbaro in limonin sok, nazadnje še stepeno sladko smetano.
Zmes za par ur postavimo v zamrzovalnik.
Pol ure prej, preden sladoled ponudimo, ga vzamemo iz zamrzovalnika, da se malo zmehča.

Verjetno namesto rabarbare uporabimo lahko tudi kako drugo sadje! njama njama njama

LP Ariel,
Surprised

Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu