|
Stran 1 od 2
|
Avtor |
Sporočilo |
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Drobni nasveti za kuho in peko
Vsak,ki kuha in peče ve za kakšno podrobnost,ki mu olajša delo ali izboljša izdelek
Mislim,da ni nič narobe,če se ponavlja,vedno se najde kdo,ki ga ne ve
Paradižnik se enostavno in hitro olupi,če se z topim delom noža podrgne po paradižniku.
Potem pa kožico enostavno dol potegneš
V vodo za kuhanje rdečega zelja in rdeče pese dodamo malo limonovega soka,da ohranimo barvo
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
12 Avg 2009 14:10 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
|
12 Avg 2009 20:07 |
|
|
iNiKa
Pridružen/-a: 04.03. 2008, 12:43
Prispevkov: 492
Kraj: LoVrEnC na PoHorjU
|
o Ja srečko pa res... hvaLA za fajne nasVete :) vedNo prav prideJo :)
_________________ smiLe & tHe worLd wiLL smiLe witH you :)
http://www.mojalbum.com/romanalesjak
|
17 Avg 2009 13:35 |
|
|
Attems
Pridružen/-a: 14.08. 2009, 14:31
Prispevkov: 63
|
Pri rezanju čebule se pravi veliko stvari...
Najbolj sem si zapomnila, da moraš met moker nož...
(pri res ostri čebuli pa itak nič ne pomaga, po mojih izkušnjah)
Dokazano pa je tudi, ko jeste pikantne stvari poješ/popiješ mlečni izdelek(deluje mlečni sladkor) in se žgoči občutek umiri.
Torej mleko ali pa skok v mrzlo vodo, ki tudi preusmeri misli
|
19 Avg 2009 11:38 |
|
|
Ariel
Gost
|
Meni pa pri rezanju tahude čebule najbolj pomaga, če spijem par požirkov hladne vode . Neverjetno ... ampak učinek je takojšen !
LP Ariel
|
19 Avg 2009 11:59 |
|
|
iNiKa
Pridružen/-a: 04.03. 2008, 12:43
Prispevkov: 492
Kraj: LoVrEnC na PoHorjU
|
Attems je napisal/a:Pri rezanju čebule se pravi veliko stvari...
Najbolj sem si zapomnila, da moraš met moker nož...
(pri res ostri čebuli pa itak nič ne pomaga, po mojih izkušnjah)
Dokazano pa je tudi, ko jeste pikantne stvari poješ/popiješ mlečni izdelek(deluje mlečni sladkor) in se žgoči občutek umiri.
Torej mleko ali pa skok v mrzlo vodo, ki tudi preusmeri misli
pri pikantnem pomaga tuDi kruh :)
_________________ smiLe & tHe worLd wiLL smiLe witH you :)
http://www.mojalbum.com/romanalesjak
|
19 Avg 2009 13:47 |
|
|
mati
Pridružen/-a: 06.01. 2009, 23:27
Prispevkov: 116
Kraj: Prekmurje
|
Meni je "tašča# svetovala naj pri rezanju čebule dam v usta košček kruha. torej sem poskusila je pomagalao, ampak mojo čebulo reže kar sekljalnik namesto mene.
_________________ Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
|
20 Avg 2009 04:47 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
mati je napisal/a:Meni je "tašča# svetovala naj pri rezanju čebule dam v usta košček kruha. torej sem poskusila je pomagalao, ampak mojo čebulo reže kar sekljalnik namesto mene.
Mislim,da je to še najboljši nasvet.
Nabavit si je treba sekljalnik
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
20 Avg 2009 16:44 |
|
|
TULIPAN
Gost
|
Srečko, ti si čovjek od svijeta , sve ti pođe za rukom, umeš ti svega i svašta da radiš, bravo !
TULIPAN
|
22 Avg 2009 12:59 |
|
|
Attems
Pridružen/-a: 14.08. 2009, 14:31
Prispevkov: 63
|
|
23 Avg 2009 12:19 |
|
|
Ariel
Gost
|
To imaš pa prav, tole čiščenje kuhinjskih aparatov je res nadležno . Jaz sem si pred par leti kupila sokovnik , zdaj pa raje jem kar celo sadje, je več vitaminov in vlaknin v njem , s sokovnikom so pa sami problemi glede vzdrževanja in čiščenja , pa potem spet sestavljanja ... Tista fina mrežica je pa sploh zoprna za čiščenje , ker ima tako drobne luknjice, v pomivalni stroj je ne upam dati , potem jo moram pa kar dolgo čistiti s ščetinasto ščetko, eh, se mi ne ljubi več
LP Ariel
|
23 Avg 2009 13:21 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Dva nasveta o pecinem prašku.
Pecilni prašek vedno dobro zmešamo z moko.
Najboljše je da ga skupaj z moko presejemo,
Nikoli ne damo pecilnega praška neposredno v tekočino.
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
25 Avg 2009 16:32 |
|
|
Attems
Pridružen/-a: 14.08. 2009, 14:31
Prispevkov: 63
|
Če delatestjenke... Model z oljem namazat pa s cukrom v prahu posipat.
Al pa pod vročo vodo dat...
|
26 Avg 2009 17:11 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ali mi lahko kdo pove,kaj delam narobe ali kako jih moram skuhati,da se mi ne razkuhajo?
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
29 Avg 2009 16:25 |
|
|
Ariel
Gost
|
Pravijo, da je dobro prej spodnji rob z beljakom premazat in šele potem stisniti skupaj z zgornjim , pa ne me za besedo držat, tako sem pač slišala !
LP Ariel
|
29 Avg 2009 16:41 |
|
|
|
Danes je 29 Nov 2024 12:06 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 2
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|