Malo mastno, malo zdravo
Prekajeno meso s kislim zeljem
Prekajeno meso s kislim zeljem (foto zelje)
Potrebujemo (za štiri osebe)
50 dag prekajenega svinjskega mesa (vratovina, rebra)
sol, poper, lovor
40 dag krompirja
70 dag kislega zelja
1 žlico moke
1 čajno žličko mlete rdeče paprike
0,5 l tekočine, v kateri se je kuhalo meso
Prekajeno meso damo v posodo z vodo (naj je bo toliko, da je meso pokrito), dodamo malo soli in popra ter lovorjev list in skuhamo.
Krompir olupimo in narežemo na krhlje ter ga skuhamo v rahlo soljeni vodi.
Zelje odcedimo, če je preveč kislo, ga nekoliko splahnemo pod tekočo vodo. Damo ga v primerno posodo in zalijemo z juho, v kateri se je kuhalo prekajeno meso. Ko je zelje kuhano, naredimo podmet iz 1 dl vode, moke in mlete rdeče paprike. Naj še enkrat zavre, po potrebi zelje dosolimo in popramo. Meso in krompir naložimo na krožnike, zelje postrežemo v posebni skledi.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!