Sestavine v indijski začimbi curry naj bi pomagale stimulirati celice za uničevanje beljakovin, ki povzročajo alzheimerjevo bolezen.
Ameriški znanstveniki so izolirali sestavino v kurkumi, ki curryju daje značilno rumeno barvo, in ugotovili, da blaži simptome alzheimerjeve bolezni. Zdravniki pravijo, da bi bilo mogoče vbrizgati sestavino bolnikom in zdraviti to neozdravljivo možgansko bolezen. Neka druga raziskava je že potrdila, da ta sestavina pomaga preprečevati nastajanje tumorjev pri laboratorijskih podganah.
Ugotovili so tudi, da so ljudje, ki zaužijejo veliko curryja, manj nagnjeni k rakavim obolenjem. Znanstveniki pravijo, da ni jasno, ali ljudje lahko pojejo dovolj kurkume, da bi ta določena sestavina vplivala na njihove celice, kot je to mogoče doseči z vbrizgavanjem. Najnovejše odkritje pa bodo še preizkušali.
_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.