|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
RECEPT TEDNA
Dunajski fijakerski golaž
Sestavine:
600 g govedine za golaž
400 g čebule
3 žlice olja
2 žlički sladke paprike v prahu
1 žlico belega vinskega kisa
2 stroka česna
sol
črni poper
po želji 1/4 l vina (rdečega)
1 žličko kumine
2 žlički posušenega majarona
1 žlico pasiranega paradižnika
4 jajca
2 para hrenovk
4 manjše v kis vložene kumarice
peteršilj za okras
Priprava:
Meso operemo in osušimo s kuhinjskim papirjem. Čebulo olupimo in narežemo na tanke obročke. V ponvi razgrejemo 1 žlico olja in na njem zlato rumeno zdušimo čebulo. Potresemo s papriko, nekajkrat premešamo, zalijemo s kisom, znova premešamo, vzamemo iz ponve in damo na toplo. Preostanek olja dodamo soku od dušenja in na maščobi po porcijah močno opečemo na kocke zrezano meso in ga damo na toplo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Na maščobi od pečenja ga pražimo, da zadiši, nato pridenemo meso in ga začinimo s soljo, poprom, kumino in majaronom. Primešamo pasiran paradižnik in na hitro podušimo. Zalijemo s 1/4 l vode ali vina, dodamo čebulo in pregrejemo. V pokriti posodi dušimo eno uro in četrt do eno uro in pol. Vmes postopoma prilivamo 3/4 l vode/juhe. Jajca kuhamo 10 minut, jih prelijemo z mrzlo vodo, ohladimo, olupimo in razrežemo na polovice. Hrenovke poševno narežemo na kolesca in jih 5 minut pred koncem dušenja dodamo golažu. Pridenemo še na kocke narezane kumarice. Golaž po okusu še začinimo in ga damo na mizo v posodi, v kateri smo ga pripravili. Okrasimo z jajci, kumaricami in peteršiljem. Ponudimo ga s slanim krompirjem in rdečim vinom.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
03 Maj 2008 22:02 |
|
|
|
Danes je 29 Nov 2024 01:15 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|