Sestavine za marinado (za 1 kilogram vratovine)
- 1 dl olja
- 5 strokov stisnjenega česna
- 3 čajne žličke gorčičnih semen v vinu
- 1 čajna žlička mlete sladke paprike
- sok polovice limone ali sok ananasa
- 1 čajna žlička kečapa
- sol, poper, origano
Kako pripravimo vratovino v marinadi za žar?
Vratovino narežemo na 1 cm do 1,5 cm debele kose. Posebej pripravimo marinado iz navedenih sestavin in vsak kos mesa potopimo vanjo ter ga položimo v posodo, na koncu ostanek marinade prelijemo po mesu, zapremo posodo in postavimo v hladilnik vsaj 3 dni pred peko. Vratovino popečemo na žaru po vsaki strani 5 minut. Zraven ponudimo svež paradižnik, mlado čebulo in zelenjavo z žara po izboru.
Recept kuhar Jakob Polajžer. Primerno za piknik.
Dober tek!
_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.