3 žlice olivnega olja
6 strokov česna
1,5 skodelice nastrgane sredice svežega belega kruha
5 zrelih paradižnikov (olupljenih in nasekljanih)
1 do 2 žlicki mlete sladke paprike
1/2 žličke mlete ostre paprike
1 l vode
2 stepeni jajci
3 žlice sesekljanega peteršilja
Priprava:
1. Česen olupimo in na drobno sesekljamo ali pretlačimo. V posodi segrejemo olje, dodamo česen, mešamo in pražimo, vendar česen ne sme porumeneti. Dodamo nastrgano kruhovo sredico, nato na zmernem ognju mešamo in pražimo 3 minute.
2. Dodamo nasekljane paradižnike, sladko in ostro papriko ter vodo, premešamo in zavremo. Nato juho pokrito kuhamo na zmernem ognju še 30 minut.
3. Nazadnje vmešamo stepeni jajci, kuhamo še 2 minuti, dodamo peteršilj in odstavimo.
Pripravila: Maja Poljšak, foto: Andrej Križ

_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!