Jabolčni piškoti s cimetom so mehki in rahli, v ustih pa se kar stopijo. Ko jih boste pripravljali, bo po stanovanju zavel vonj po praznikih … Za njihovo pripravo potrebujete jabolčno marmelado – če je nimate pri roki, se ne ustrašite, po tem receptu jo lahko pripravite zelo hitro in enostavno. Namesto nje pa lahko jabolka malo potenstate in jih uporabite namesto marmelade.
Jabolčni piškoti s cimetom – pripomočki:
velika in majhna posoda
električni mešalnik
kuhinjska tehtnica
pekač
peki papir
čajna žlička
Jabolčni piškoti s cimetom – sestavine:
250 g jabolčne marmelade (ali potenstanih jabolk)
100 g sladkorja (če je marmelada sladka, dodamo manj sladkorja, če uporabimo tenstana jabolka pa malenkost več)
vanilijev sladkor
1 jajce
pol žličke cimeta
pol pecilnega praška
250 g moke
Za povaljat:
3 žlice sladkorja v prahu
1 žlička cimeta
Iz navedenih sestavin dobimo 2 do 3 pekače jabolčnih piškotov s cimetom.
Jabolčni piškoti s cimetom – postopek:
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač obložimo s peki papirjem.
V posodi z električnim mešalnikom zmešamo marmelado, jajce, sladkor, vanilijev sladkor in pol žličke cimeta. Dodamo moko in pecilni prašek in zamesimo testo.
V manjši posodici z žlico zmešamo sladkor v prahu in cimet. Iz testa oblikujemo kroglice, jih povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja v prahu, jih položimo na pekač (in vanje po želji odtisnemo vzorec z modelčkom, kozarcem, ipd.).
Piškote pečemo na 180 °C nekje od 10 do 12 minut. Počakamo, da se ohladijo na pekaču.
Piškoti so nared. Enostavno, kajne?
V zaprti posodi jabolčni piškoti s cimetom zdržijo sveži več tednov.
Zdaj pa le veselo na delo in dober tek!
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!