Za 3 osebe rabimo naslednje sestavine :
2 jajci, ki ju bomo ločili (upam, da me razumete prav)
2.5 dkg sladkorja
2.5 dcl mleka
11 dkg gladke bele moke
1/2 stroka vanilije
ščep soli
1/4 pecilnega praška
maslo
sladkor v prahu
Sam se ne bo naredil, malo bomo pomigali in bo na krožniku.
Najprej stepemo beljake in 1/2 sladkorja v čvrst sneg.
Rumenjake zmešamo z mlekom, vanilijevo sredico in nato še s preostalimi suhimi sestavinami.
Ne se vest neslano, sol je potrebno tudi dodati.
Na koncu bomo dodali sneg in prav nežno premešali vso maso (pride zelo rahla).
V vroči ponvi bomo raztopili maslo.
Vlili zmes za šmoren cca do debeline 1 cm in pekli na majhnem ognju.
Ko se zmes strdi in spodaj lepo zapeče, šmoren z lopatko previdno razpolovimo in obrnemo, ko se tudi na drugi strani lepo zapeče, ga z lopatko razrežemo na manjše kose in premešamo.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!