Osličev file z zelenjavo (foto oslic)
Potrebujemo (za štiri osebe)
4 fileje osliča
200 g bučk
250 g paradižnika
150 g graška
2 korenčka
1 večjo čebulo
sol, poper
1 dl olivnega olja
Korenček ostrgamo in narežemo na kocke, te za tri minute namakamo v slani vodi in potem odcedimo. Paradižnike damo za minuto v vrelo vodo, potem jih olupimo in zrežemo na koščke. Bučke olupimo in prav tako narežemo na kocke.
Čebulo drobno zrežemo in jo v primerni posodi na zmernem ognju prepražimo, da uvene. Dodamo polovico paradižnika, bučke, grašek in korenček, premešamo, potem dodamo še preostali paradižnik. Pustimo, da zavre, potem ogenj zmanjšamo in v odkriti posodi kuhamo še 15 minut. Ko je zelenjava nekoliko mehka, jo solimo in popramo ter damo v posodo še filete, ki smo jih natrli s soljo in poprom. Na zmernem ognju kuhamo še 10 minut oziroma toliko, da je riba kuhana.

DOBERTEK VAM ŽELIM
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!