POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Janež je okusen dodatek k hrani
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Janež je okusen dodatek k hrani 
Privlačno pernato enoletnico, imenovano janež, gojijo že tisočletja. Približno 1500 let pred našim štetjem so Egipčani množično gojili domači janež za dodatek k hrani, pijači in za zdravilo iz listov in semen.
Rimljani so iz janeža pridelovali posebne dišavne kolače, pekli so jih še z drugimi zelišči, ki pospešujejo prebavo. V Angliji pa je nekaj stoletij pozneje postala ta rastilna tako priljubljena, da so njen uvoz obdavčili.

Cvetovi so najokusnejši v sadnih solatah, seme lahko uporabite celo ali zmečkano v kruhu, kolačih, jabolčnih pitah, kremah in slaščicah. Dodajate ga lahko tudi kremnemu siru, vloženi zelenjavi in vodi za kuhanje školjk. Steblo in koren mešamo v juhe in dušeno meso.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu