POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 2 od 3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
piščanec, puran
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
branka je napisal/a:
To mi je razumljivo, ker se podpeka dela na podoben način. Samo poglej si zadnjo sliko, tam so pa drugače nakoljeni  Razz   Razz   Razz  

 Cool  Cool  Cool
Hm, ne bi vedela iz glave ujej ujej ujej. Pa se ti da raziskovati Arrow

LP Ariel
Surprised


Odgovori s citatom
Prispevek  
Zdelo se mi je zanimivo in dobra ideja za podpeko . . . . v bistvu pa ni raziskovanje . . . . . . mogoče sem sam bolj pogledala slike  Razz   Razz   Razz

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
jst bi pa samo piscancka pa purana papala..tamoj pa samo svinsko pa govejo :D za njega je prasec kralj zivali :) ucasih se moram prav zamislit ce je to normalno :D se kar trese ce dnevno nepoje vsaj mal vratovince ali pancete :D ojeeej kako je blo tezko zdej cez post :) komi sem ga obvladala pa skrivala mesnate jedi :)


_________________
"Prijateljstvo je neopisljivo razkošje, da se z nekom počutimo popolnoma varne, ne da bi morali izbirati misli ali tehtati besede."
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
klepet  Dej no tatvojmu mau dotajčej ;TT de tumač mesovja ni zdrav Wink apsolutn pa ne prasetna pa govedna, če neče engro holesterola ke u žile fasat Crying or Very sad de bo poj kukr skp pršvasane imu Wink, potli ga pa lohk še kšn fršlok treš Sad pa Matildi vesele nardi banana, nej ga nkar ne biksa, ajde nažen ga po regrat njama, pa krampir pa pirhe gor narežta, šunko nej pa kuža popapica :zz
TULIPAN
Mad  Sad  Twisted Evil  Wink  Arrow  ;TT  ;R


Odgovori s citatom
Prispevek  
jst mu pravim da to ni zdravo a mislis da me uboga?  cez ene usesa not cez druge pa vn  Surprised  on pravi da ce nebi jedu vsak dan mesa bi kar zbolel..  Surprised  Surprised


_________________
"Prijateljstvo je neopisljivo razkošje, da se z nekom počutimo popolnoma varne, ne da bi morali izbirati misli ali tehtati besede."
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
V starih časih je bila vsa vrsta mesa dosti bolj zdrava...Sedaj pa je problem pri mesu ta, da v meso dajejo veliko več maščobe notr+soli kar pa seveda ni ok za naš telo. Sem gledal če se ne motim nekaj časa nazaj eno oddajo o Jamie-u Oliverju, kako se so se meso in mesni izdelki spremenili čez čas. Včasih ga ni bilo mesa, ki bi imel več kot 25% mašobe notr. Sedaj ga morš že kar pošteno poiskat.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool
Ja, maščobe so res problem Sad, ker se nam potem tako rade nabirajo na bokih, kar pa ni prav nič seksi Sad. Pa vsi tisti antibiotiki in hormoni, ki jih dodajajo živini za hitrejšo rast ;TT ... bljak, samo meso zastrupljajo. Moškim, ki pojedo veliko takega mesa, menda pričnejo rasti joški :zz :zz :zz, ženskam pa brki Sad. Ej, hecam se :zz!

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Hehe, vem da je hec, samo daleč od tega pa nismo. Crying or Very sad  Wink

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Sad Kšn švajnekotlet al pa švajnebraten se men učash tut kr prleže, sam kva k je pa u švajneflajšu tumač švajneraja, prmejkrvavedile ;TT. Deb pa sam fiš pa kuro mlatu, m' pa tut ne potegne glih ne vem koko Crying or Very sad. Je tut zagiftan tist mesovje de kr sovzn rataš, kva čmo. Neutral
TULIPAN
Mad  Wink  Arrow  ;TT  ;OO  writing  Sad  Neutral  Neutral


Odgovori s citatom
Prispevek  
Najbolje je, da se vsi lepo spravite na ribe in mlekec namesto mesa, pa ne bo nič maščob. Razz  Razz  Razz


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Ti kar sama pij mlekec. Pečena piška pa kakšen glažek vinčka zraven pa je.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Midva z mojo boljšo polovico sva kupila enodnevne piščančke in jih potem hranila sprva s prehrano, ki jo moajo iemti za zdravo rast, zadnej tri tedne pa so dobili prečiščevalno prehrano in sicer samo zmlato koruzo.
Imela sva tudi kokoši, ki sobile krmljene zgolj s koruzo in travo, verjeli ali ne jajčne lupine so bile lepe rjavkaste barve, rumenjak skoraj oranžen, živiva na podeželju kjer ima veliko ljudi doma kokoši, a so šla vsa jajčka dnevno v promet, dostikrat jih niti zase nisva imela.
Piščance sva večinoma podarila prijateljem, sorodnikom in znancem in so bili zelo zainteresirani, da bi jih kupili še več.
Zaradi poslabšanja mojega zdravstvenega stanja trenutno nimava ne piščancev ne kokoši in mi je prav težko jesti kupljeno meso, kajti zavedam se, da so hranjeni z umetnimi hranili, da čimprej odrastejo in gredo v promet.

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Jajca domače reje pa so itak najboljša. Wink  Wink


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


Mesno-zelenjavna lazanja
(recept od Ariel)

Sestavine:
750 - 900 g piščančevega fileja
sesekljan peteršilj
2 – 3 stroke strtega česna
poper, sol, kurkuma
kokosova maščoba
2 sveži rdeči papriki
2 bučki
2 debela korenčka
suh drobnjak, origano, sol
250 g kisle smetane
3 jajca
150 - 200 g naribanega sira

kupljeno vlečeno testo
(najboljše je Pečjakovo)

Priprava:
Napol zmrznjen piščančev file narežemo na drobcene kockice, ki jih dobro prepražimo na kokosovi maščobi. Po koncu praženja dodamo mesu sol, poper, kurkumo in sesekljan peteršilj ter dobro premešamo.
Korenje ostrgamo, paprike razpolovimo, bučkama odrežemo konce, nato pa vso (oprano) zelenjavo nenarezano kakih 10 minut dušimo v pokriti posodi v majhni količini vode, da se napol zmehča.
Kislo smetano dobro stepemo z jajci.
Dolg pravokoten pekač obložimo s peki papirjem. Na dno položimo 2 lista vlečenega testa, odvečne robove odrežemo. Na testo razporedimo polovico mesa, ga polijemo z nekaj žlicami smetanove polivke in potresemo z 2 žlicama naribanega sira. To plast prekrijemo z dvema listoma testa, nanju pa (vzporedno z dolgo stranico pekača) izmenoma nalagamo vse tri vrste zelenjave, narezane na dolge trakove. Nekoliko jih posolimo, potresemo z malo kurkume, polijemo čeznje nekaj žlic smetanove polivke, posujemo malo suhega drobnjaka in origana,  ter potresemo 2 žlici sira. Pokrijemo z dvema listoma testa in ponovimo mesno plast. Tudi to prekrijemo z dvema listoma testa, ki ga nekoliko potlačimo dol, prelijemo s preostalo smetanovo polivko in damo v pečico, kjer naj se pri 185°C peče približno 25 minut. Lazanjo nato vzamemo iz pečice, jo po vrhu posujemo s preostalim sirom in jo pečemo še kakih 10 minut, da se sir raztopi in rahlo porumeni.

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  


Puranovi zvitki v omaki
(recept od Ariel)

Sestavine:
8 manjših puranovih zrezkov
1 lonček kisle smetane
8 rezin sira
na palčke narezana bučka
drobnjak, kurkuma, sol

za omako:
zeliščni “čaj”:
(narezan peteršilj, drobnjak, origano, luštrek, timijan, majaron, šetraj
narezan gomolj zelene)
2 žlici moke
kokosova maščoba
2 stroka strtega česna
poper, sol
lovorov list

Priprava:
V litru vode skuhamo zelišča (precej peteršilja in zelene, ostalih zelišč pa kak ščepec vsakega), po nekaj minutah vrenja lonec odstavimo in “čaj” pustimo nekaj časa stati.
Zrezke potolčemo, posolimo, popopramo, premažemo z žličko kisle smetane, potresemo s suhim ali svežim drobnjakom, položimo na sredino rezino sira, na tega pa podolgovat košček bučke (ali sveže paprike), ki ga še rahlo posolimo in potresemo s kurkumo, nato pa zrezek zvijemo v rolico in stik pritrdimo z zobotrebcem. Zvitke nato na eni strani zlatorjavo popečemo na kokosovi maščobi, jih obrnemo, pokrijemo posodo in pustimo, da se zvitki nekaj minut dušijo v lastnem soku.
Medtem precedimo zeliščni “čaj”, z ročnim mešalcem vanj vtepemo moko, poper, malo soli, še malo kurkume in strt česen, nato pa to omako zlijemo na zvitke, dodamo večji lovorjev list, še kak kolobar zelene, malo origana, ter vse skupaj kuhamo na majhnem ognju še dobre pol ure. Čisto na koncu vmešamo v omako še nekaj sesekljanega peteršilja.

LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 2 od 3
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu