Nemalo ljudi ima težave s prebavo, ki jih najlažje rešimo z dišavnimi in začimbnimi zelišči, ki pospešujejo presnovo.
Če imamo redne težave zaradi slabe prebave, ki je ne povzroča bolezen, potem je morebiti vzrok v pretirani prehrani, neizravnanih obrokih ali v pritisku. Pametno je ugotoviti vzrok naših težav, medtem ko zelišča jemljemo za ublažitev le-teh.
Rožmarin pomaga pri prebavi mastne jagnjetine, komarček pri prebavi mastnih rib, medtem ko hren pomaga pri prebavi govedine. Tudi številna aromatična semena so koristna pri prebavi: 15 mililitrov sveže zmletega janeževega semena kuhamo v 225 mililitrih mleka in pijemo dvakrat na dan, da izboljšamo prebavni sistem. Pri prebavnih težavah pomaga tudi vroč čaj poprove mete. Pri prebavi bogate hrane pa lahko naredimo zeliščno jed, v kateri so semena janeža, kopra in komarčka.
_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.