Neki italijanski dobavitelj toplih obrokov upa na poslovni uspeh s krožniki, ki jih ni treba pomivati, saj jih namesto tega lahko kar pojeste.
Tiziano Vicentini je krožnike izdelal iz nekakšnega testa za kruh, dovolj trpežnega, da zdrži kosilo, in dovolj okusnega, da ga je po kosilu mogoče še pojesti.
50-letnik iz Milana je povedal, da se mu je zamisel utrnila po letih opazovanja, kako so šole zapravljale denar za plastične krožnike, posodo in drage pomivalne stroje. "Nekoč sem delal na področju šolske prehrane in metanje vsega tistega denarja stran je bilo pravi zločin," je povedal.
"Te posode stanejo po nekaj centov in jih lahko pojejo šolarji ali pa gredo v predelavo za prehrano živali," pravi.
Vicentini nikakor ni prvi "izumitelj" užitne posode, je pa prvi, ki si je zamislil uvedbo tovrstnih krožnikov v šole.
_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.