POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Pečeni češnjevci na kruhkih
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Pečeni češnjevci na kruhkih 
Paradižnik ni bil vedno samo rdeč. Zlasti v vzhodni Evropi so gojili različne temnejše in svetlejše pa tudi progaste sorte.

20-30 ne prezrelih češnjevcev

5 (ali več) neolupljenih strokov česna

žlica svežih lističev origana in 3 cele vejice za mariniranje

2 žlici oljčnega olja za peko in 2-3 dl za shranjevanje

sveža skuta (najbolje kozja, lahko tudi ovčja ali kravja)

bageta, sol in poper

 

Priprava

1. Pečico ogrejemo na 230 °C, medtem operemo in osušimo vejice origana ter ga za eno žlico osmukamo.

2. V naoljen pekač razporedimo oprane in osušene paradižničke in česen, potresemo z origanom, prelijemo z oljem, popramo in rahlo solimo. Pečemo 10 minut, nato ohladimo.

3. V kozarec za vlaganje položimo najprej vejice origana in olupljen česen, nanje pa paradižničke brez pecljev. Zalijemo z oljem, da prekrije paradižnike. Tri dni jih lahko hranimo v hladilniku.

4. Ponudimo na popečenih kruhkih, namazanih z žlico skute, dodamo češnjevec ali dva, pokapljamo z oljem, solimo in popramo po okusu.

Namig: Olje, ki ostane, ko porabimo vse paradižničke, precedimo in uporabimo za solatne prelive ali pri kuhanju paradižnikovih omak.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu