POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 11 od 46
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Naslednja
Fotografije raznih tort
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
150.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Princeskina torta



Švedska klasika iz leta 1930
Torta spominja na nekaj, kar so si v nedeljo popoldan privoščili v fini hiši Tomaža in Anice, medtem, ko je Pika visela z drevesa.

Tistim, ki prisegate na torte iz katerih kar špricajo čokoladne kreme se bo ta klasična skandinavska torta zdela malce dolgočasna, čeprav je v resnici zelo okusna in preprosta. Imam pač šibko točko za preprosta peciva, ki pa v sebi skrivajo nežno simfonijo okusov. Pa še tako lepo ime ima. In kar je najbolje... torto prekriva izdatna plast skrivnostnega zelenega marcipana.

Potrebujemo

Za testo:

6 beljakov

6 rumenjakov

200 g sladkorja

60ml vode

žlička vanilijine arome

žliška limonine lupinice

145 g moke

žlička soli

Za kremo:

6dl mleka

vanilijeva palčka

2 rumenjaka

2 žlici sladkorja

2 žlici škroba

dobre 4 dl smetane za stepanje

vanilijin sladkor

2-3 žlice malinine marmelade

Za dekoracijo:

- zavitek marcipana

- zelena barva za živila

- nekaj lepih sladkornih rožic

Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjakom med mešanjem z mešalcem postopoma dodajamo sladkor, da dobimo gosto kremo, nato postopoma vmešamo še vodo, limonino lupinico, vanilijino aromo, na koncu vmešamo še presejano moko.

Iz beljakov zmiksamo čvrst sneg, dodamo mu par kapljic limoninega soka in sol. Pripravljen sneh nato vmešamo s zmes rumenjakov in moke. S tem napolnimo okrogel pekač premer 22 cm, ter na 165 stopinjah pečemo kakih 40 do 50 minut.

čas za kremo. Mleko zmešamo z rumenjaki, sladkorjem in škrobom. Vanilijin strok razpolovimo in iz njega izpraskamo semena, ki jih nato dodamo v jajčno-mlečno mešanico. Na nizki temperaturi segrevamo in mešamo, dokler ne dobimo lepe, goste kreme. Ne sme vreti, le zgostiti se mora. Da je pripravljena preverimo tako, da s kuhalnico ali žlico potegnemo po njej črto. Če ostane sled, potem je pripravljena. V ohlajeno kremo vmešamo še vanili sladkor.

Pečeno torto prerežmo. Vso srečo pri tem. Prvi oblat navlažimo z mlekom, namažemo z marmelado in prekrijemo z drugim oblatom. Tudi tega navlažimo z mlekom. Namažemo vanilijevo kremo, ter jo nato izdatno prekrijemo s stepeno smetano.

Torto nato previdno prekrijemo z marcipanom, v katerega ste predhodno vgnetli par kapljic zelene barve za živila, ter tanko razvaljali na velikost torte. (Nasvet: marcipan naj bo mrzel).

Prekrito torto nato okrasimo še s sladkornimi rožicami.

Denis Živčec
TOREK, 1. OKTOBER 2013 - 5:54
 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
152.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
153.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
154.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
155.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
156.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
157.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
158.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
159.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
160.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
161.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
162.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
163.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
164.


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 11 od 46
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 44, 45, 46  Naslednja
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu