
Poskusite recept za okusen in enostaven kolač z imenom Katarina. Naj vam tekne.
Sestavine:
Testo1:
3 jajca
3 žlice sladkorja
6 žlic mletih orehov
1 žlica moke
1 žlica mlete kave
1/4 pecilnega praška
Testo2:
6 beljakov
100g sladkorja
100 g rozin
150 g sesekljanih orehov
4 žlice piškotnih drobtin
2 žlici zdroba
Nadev:
6 rumenjakov
1 jajce
8+3 žlice sladkorja
250 g masla
Rumenjake stepite s sladkorjem, dodajte počasi orehe, moko, kavo in nato čisto počasi vmešajte še sneg. Pecite priogreti pečici na 180-200 stopinj dokler se ne zapeče. Tako specite iz tega testa 2 tortna oboda. Potem naredite testo2 in sicer iz snega iz beljakov, ki mu dodaste sladkor. V to zmes dodajte rozine, orehe, drobtine in zdrob. Pecite v ogreti pečici in naredite en torten obod. Pri nadevu skuhajte na pari rumenjake z 8 žlicami sladkorja. V hladno penasto zmes nato dodajte mehko maslo ter preostale 3 žlice sladkorja. Nato zložite skupaj prvi tortni obod, nadev, drugi tortni obod, nadev in nato spet prvi tortni obod. Celotno torto premažite z nadevom ali prelijte s čokoladno glazuro.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!