POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
BOŽIČNI SADNI KRUH
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek BOŽIČNI SADNI KRUH 


100 g lešnikov
100 g mandljev
100 g rozin
100 g suhih marelic
100 g suhih sliv
100 g suhih fig
100 g kandiranega sadja (po želji)
100 g marcipana
100 g suhih krhljev (jabolka ali hruške)
6 velikih žlic ruma
 
Testo:
200 g moke
150 g masla (sobna temperatura)
3 jajca
125 g rjavega sladkorja (še boljši neprečiščen, temno rjav)
1 žlička cimeta
vanilijeva aroma ali vanilijev sladkor
1 vrečka pecilnega praška

Vse sadje zrežemo na majhne koščke, prelijemo ga z vročim rumom in pustimo stati nekaj časa. Mandlje in lešnike sesekljamo na manjše koščke, marcipanovo maso narežemo na majhne kockice.
 
Maslo in jajca zmešamo, dodamo sladkor in cimet ter presejano moko s pecilnim praškom. Testo mora biti precej gosto.
 
V to testo počasi, s kuhalnico, vmešavamo suho sadje, lešnike, mandlje in marcipan. Vse dobro premešamo - masa mora biti gosta in težka.
 
Vzamemo podolgovat, ozek pekač (kot za srnin hrbet, samo kvadraten), namažemo ga z maslom in potresemo z moko ter napolnimo s testom.
Pečemo cca. 60 minut v ventilatorski pečici na 160 stopinjah. Pred koncem peke preverimo z nožem na sredini, če je kolač pečen.
Najboljši je naslednji dan.



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu