POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Jagodni sorbet z meto
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Jagodni sorbet z meto 
Sestavine: 80 dag zrelih jagod, 2 limoni, približno 10 dag kristalnega sladkorja, šopek mete.
Jagode očistimo, operemo in pustimo na cedilu, da se nekoliko osušijo. Narežemo jih na četrtine, stresemo v plastično vrečko in damo za eno uro v zmrzovalnik. Limoni ožamemo.
Napol zmrznjene jagode, limonin sok in sladkor zmešamo (žlico sladkorja in dve žlici limoninega soka prihranimo) ter vse pretlačimo ali zmeljemo z mešalnikom. Jagodni pire prelijemo v nizko posodo, pokrijemo s folijo in postavimo v zmrzovalnik za še približno dve uri. Vmes ga pogosto premešamo z metlico.
Meto nasekljamo in jo zmešamo s preostalim sladkorjem in limoninim sokom. Sorbet naložimo v skodelice in potresemo z meto.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
"Pohane šnite" z jagodami
Sestavine: 4 večje rezine kruha, 2 jajci, 2 dl mleka, sladkor, 2 dag sladkorja v prahu, mleti cimet, 40 dag jagod, 3 dag masla, 1 neškropljena limona.

Jagode očistimo in operemo. Jajci razžvrkljamo skupaj s sladkorjem v prahu in ščepcem cimeta. Dodamo mrzlo mleko in dobro zmešamo.
V kozici segrejemo žlico masla. Rezine kruha eno po eno pomočimo v jajčno mešanico in jih z obeh strani ocvremo na vročem maslu. Limonino lupinico nastrgamo, sadež ožmemo.
Jagode narežemo na koščke. Potresemo jih z žličko limonine lupinice in sladkorjem ter postrežemo k ocvrtim kruhovim rezinam.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Breskve z malinami
Sestavine: 4 velike, zrele breskve, 40 dag malin, sladkor, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 1 dl mineralne vode, nekaj vejic mete.

Breskve operemo in po želji olupimo. Odstranimo koščice in breskve narežemo na večje kose. Maline preberemo in jih samo na hitro oplaknemo, nato pa jih pretlačimo. Pretlačene maline zmešamo z vaniljevim sladkorjem in nekaj žlicami sladkorja. Prilijemo tudi mrzlo mineralno vodo. Dobro zmešamo in z omako prelijemo narezane breskve. Potresemo z nasekljano meto.
Postrežemo s piškoti, stepeno smetano, sladoledom ...


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Palačinke bodo rahlejše zaradi beljakovega snega.

Jabolka olupimo, jim izrežemo peščišče in jih narežemo na kolobarje.

Dve žlici sladkorja, cimet, rum in limonin sok zmešamo in prelijemo jabolka. Zmešamo in postavimo za deset minut na hladno. Medtem zmešamo moko, rumenjake, mleko in ščepec soli.

Beljake in žlico sladkorja stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v testo. Za vsak cvrtnjak segrejemo v ponvi malo masla, vlijemo testo in po vrhu obložimo s kolobarčki jabolk.

Spečemo štiri cvrtnjake, ki jih med pečenjem obrnemo. Potresemo s sladkorjem v prahu in cimetom.
______________________
http://www.test-king.com/cert-CompTIA-Security-plus.htm
http://www.test-king.com/cert-CCNP-Routing-and-Switching.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Saint_Joseph_(Connecticut)
http://www.flsouthern.edu/



Nazadnje urejal/a zunixaani 07 Mar 2015 07:53; skupaj popravljeno 1 krat
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
zunixaani je napisal/a:
Palačinke bodo rahlejše zaradi beljakovega snega.

Jabolka olupimo, jim izrežemo peščišče in jih narežemo na kolobarje.

Dve žlici sladkorja, cimet, rum in limonin sok zmešamo in prelijemo jabolka. Zmešamo in postavimo za deset minut na hladno. Medtem zmešamo moko, rumenjake, mleko in ščepec soli.

Beljake in žlico sladkorja stepemo v trd sneg, ki ga vmešamo v testo. Za vsak cvrtnjak segrejemo v ponvi malo masla, vlijemo testo in po vrhu obložimo s kolobarčki jabolk.

Spečemo štiri cvrtnjake, ki jih med pečenjem obrnemo. Potresemo s sladkorjem v prahu in cimetom.



Bomo ob priliki pokusili in ti napisali, če je blo dobro. Razz


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu