POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Piščanec v belem vinu
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Piščanec v belem vinu 
1 piščanec (približno 1,2 kg), 3 rdeče paprike, 3 mlade čebule, 500 g šampinjonov, 3 žlice olja, sol, sveže zmlet poper, ½ žličke sladke rdeče paprike, 1 žlička suhega rožmarina, 375 ml čiste kurje juhe, 125 ml suhega belega vina, 3 žlice smetane za stepanje, 3 žlice gostila za temne omake, 1 nepovoskana limona in ščepec sladkorja.

Piščanec v belem vinuPiščanca operemo, do suhega popivnamo in razrežemo na osem kosov. Paprike očistimo, operemo in narežemo na koščke. Mlade čebule očistimo in poševno ozko narežemo. Šampinjone skrbno očistimo z mokrim prtičkom (oplaknemo jih samo, če je zares nujno), obrežemo bete in gobe razrežemo na četrtine. V široki kozici segrejemo olje, položimo nanj kose piščanca in jih po vseh straneh zlato rjavo opečemo. Začinimo s soljo, poprom, papriko in rožmarinom. Zalijemo z juho in vinom ter zavremo. Kozico pokrijemo in piščanca dušimo približno 50 minut. Po 30 minutah dušenja dodamo papriko, čebulo in šampinjone. Ko je vse mehko, primešamo smetano. Gostilo po navodilu na kozarčku umešamo z malo vode in ga damo v jed. Zavremo. Limoni odrežemo tanko rezino, sicer pa sadež ožmemo. Sok primešamo jedi. Po potrebi dodamo še soli, popra in paprike. Jed okrasimo z rezino limone in ponudimo. Zelo primerna priloga je dušen riž.


  

 DOBERTEK VAM ŽELIM
Cool  Cool


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu