POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Jabolčni obročki s karamelnim prelivom
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Jabolčni obročki s karamelnim prelivom 
Bahava praznična sladica s pridihom starih časov



Ko so večeri hladni, prija nekaj toplega. Nekaj kar ne zahteva dolgotrajne priprave, a v hipu napolni kuhinjo s sladkim vonjem po praznikih. Recept za te prijazne jabolčne obročke v nežni karamelni omaki sem našel v eni od starih avstrijskih kuharskih knjig...

Potrebujemo:

Za karamelno omako:

50g sladkorja

sol

150 ml smetane za stepanje


Za marinado

1 (bio) limona

3 jedilne žlice ruma

40g sladkorja

3 srednje velika jabolka

Za testo:

2 jajci

sol

40g sladkorja

100ml belega vina

150g moke

500ml sončničnega olja

150ml smetane za stepanje

15g nasekljanih pistacij


Za karamelno omako sladkor v kozici karamelizirajte, previdno dolijte smetano in kuhajte, dokler se koščki sladkorja ne raztopijo. Primešamo ščepec soli in ohladimo.

Za marinado nastrgajte limonino lupinico. Limono razpolovite in iztisnite sok. Lupinici in limoninem soku primešajte še rum in sladkor, ter dobro premešajte.

Jabolka olupite, razkoščičite in narežite na štiri obroške. Te obroške nato položite v marinado, ter pustite eno uro, da se prepojijo z njo.

Za testo zmešajte jajci, ščepec soli in sladkor. Mešajte tako dolgo, da boste dobili lepo tekočo maso. Prilijte belo vino, ter primešajte 120g moke. Premešajte in pustite počivati 20 minut.

V ponvi segrejete olje na 160 stopinj. jabolčne obročke vzamemo iz marinade, počakamo, da ta dobro odteče z njih, nato jih povaljamo v preostali moki. Pomočite jih v tekoče testo, nato pa hitro položite v vroče oje, da se z obeh strani zlato-rjavo zapečejo.

Do serviranje jih hranimo na rešetki v pečici, segreti na 100 stopinj.

Stepemo smetano. Na vsak krožnik položimo po tri ocvrte jabolčne obročke, jih prelijemo s karamelno omako, dodamo že zvrhano žlico stepene smetane, ter vse skupaj posujemo s pistacijami. Mmmmmmmm......
Denis Živčec
TOREK, 3. DECEMBER 2013 - 15:50


 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu