Večna praznična klasika
Večna praznična klasika, ki izgine še preden jo postrežemo. Omamno dišeči vanilijevi rogljički, tokrat v različici z nekoliko manj sladkorja.
Potrebujemo:
250g bele moke
100g fino mletih mandljev
75g sladkorja
150g masla
2 rumenjaka
2 vrečici vanili sladkorja
4 jedilne žlice sladkorja v prahu
Moko zmešajte z mandlji, ter vse skupaj presipajte na delovno površino. Dodajtne maslo narezano na košče, rumenjaka, ter hitro ugnetite v gladko testo.
Testo razpolovite, vsako polovičko oblikujte v podolgovato klbaso, zavijte v folijo za živila, ter pustite v hladniku počivati najmanj dve uri.
Pečico segrejte na 175 stopinj. Pekač obložite s papirjem za peko. Vsako testeno klobaso razrežite na 35 koščkov. Vsak košček najprej oblikujte v kroglico, nato pa v majhen rogljiček.
Rogljičke položite na pekač, ter jih kakšni 12 do 15 minut pecite, da postanejo svetlo rumeni. Pečene še tople povaljamo v sladkorju v prahu.
_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!