|
Stran 1 od 1
|
Avtor |
Sporočilo |
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
BOŽIČNI SADNI KRUH
100 g lešnikov
100 g mandljev
100 g rozin
100 g suhih marelic
100 g suhih sliv
100 g suhih fig
100 g kandiranega sadja (po želji)
100 g marcipana
100 g suhih krhljev (jabolka ali hruške)
6 velikih žlic ruma
Testo:
200 g moke
150 g masla (sobna temperatura)
3 jajca
125 g rjavega sladkorja (še boljši neprečiščen, temno rjav)
1 žlička cimeta
vanilijeva aroma ali vanilijev sladkor
1 vrečka pecilnega praška
Vse sadje zrežemo na majhne koščke, prelijemo ga z vročim rumom in pustimo stati nekaj časa. Mandlje in lešnike sesekljamo na manjše koščke, marcipanovo maso narežemo na majhne kockice.
Maslo in jajca zmešamo, dodamo sladkor in cimet ter presejano moko s pecilnim praškom. Testo mora biti precej gosto.
V to testo počasi, s kuhalnico, vmešavamo suho sadje, lešnike, mandlje in marcipan. Vse dobro premešamo - masa mora biti gosta in težka.
Vzamemo podolgovat, ozek pekač (kot za srnin hrbet, samo kvadraten), namažemo ga z maslom in potresemo z moko ter napolnimo s testom.
Pečemo cca. 60 minut v ventilatorski pečici na 160 stopinjah. Pred koncem peke preverimo z nožem na sredini, če je kolač pečen.
Najboljši je naslednji dan.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
05 Dec 2014 17:50 |
|
|
|
Danes je 25 Nov 2024 17:18 | Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
|
Stran 1 od 1
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|