POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
DOMAČI ZAJČKI
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek DOMAČI ZAJČKI 
Je hišni kunec pravi ljubljenec za vas?
 

Hišni kunci so odlični družinski ljubljenci, so prijazni in ljubeči. Kot vsak hišni ljubljenec pa pomenijo neko obveznost in imajo svoje potrebe.
Kunci živijo od 7 do 10 let. Vašo skrb in pozornost potrebujejo vsak dan, sicer postanejo osamljeni in neprijazni.
Kunci obožujejo tekanje in gibanje, ki jih ohranja zdrave in zadovoljne. Vsak dan potrebujejo nekaj ur prostega gibanja po hiši ali vrtu. Če so ves dan zaprti v kletki, se začnejo dolgočasiti.
Kunci so družabne živali, ki tudi v naravi živijo v kolonijah in niso vajeni samote. Potrebujejo veliko pozornosti in ljubezni, da so srečni in zadovoljni.
Kunci so izredno tihe in plašne živali, zato potrebujejo čas, da se vas navadijo in vam zaupajo.
Kunci niso primerni ljubljenci za majhne otroke, ki jih radi dvigajo s tal in stiskajo k sebi. Kunci pa tega ne marajo. Če pa so otroci s kuncem nežni in previdni, lahko postanejo tesni prijatelji.
Kunci so v naravi plen, zato se lahko prestrašijo drugih domačih živali kot so psi ali mačke. Če imate tudi druge hišne ljubljence, jih postopoma navajajte na bližino novega družinskega člana in lahko bodo postali pravi prijatelji. Vedno pa imejte situacijo pod nadzorom, da ne bi prišlo do poškodb.

Kunci so zahtevnejši od hrčkov, puščavskih skakačev in morskih prašičkov in niso primerni za zelo majhne otroke, ker jih lahko opraskajo ali ugriznejo. So pa izredno čiste, inteligentne in prijazne živali. Če zanje primerno skrbite, so lahko odlični spremljevalci. Vsaka pasma kunca ima svoje značilnosti glede značaja in velikosti. Samci so pogosto bolj predvidljivi in mirni od samic in so zato idealni ljubljenci. Njihova oprema in oskrba je relativno poceni, razen, če se odločite za večjo pasmo kunca, vendar so pri nas najbolj pogosti prav pritlikavi kunci.
Večina kuncev je izjemno prijaznih, vendar je lažje skrbeti za pritlikavega kot za orjaškega kunca, ki potrebuje ogromno prostora. Tudi angora kunec ni primeren za vsakogar, saj zaradi svoje goste in dolge dlake potrebuje veliko vsakodnevne nege.

Oprema za kunce




_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Kako sta pa tale dva zajčka luštkana ... Razz Razz Razz


http://www.webtv.si/video/index/id/26448

LP Ariel,
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu