POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Unescovo mesto glasbe
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Unescovo mesto glasbe 
Organizacija Unesco je v sredo škotsko mesto Glasgow imenovala za mesto glasbe kot priznanje njeni glasbeni preteklosti in vlogi v današnjem glasbenem ustvarjanju.
Glasgow je po italijanski Bologni in španski Sevilli šele tretje mesto, ki je dobilo ta naziv. S tem se je pridružilo Unescovi Mreži kreativnih mest, katere cilj je promovirati razvoj umetnosti v mestih po vsem svetu. Škotska prestolnica Edinburgh že nosi naziv Unescovo mesto literature.

Generalni direktor Unesca Koičiro Matsuura je nagrado na sredini slovesnosti v tem največjem škotskem mestu pospremil rekoč, da je začetek bogatega in plodovitega sodelovanja med mestom in Unescom.

Imenovanju Glasgowa za mesto glasbe je botrovalo dejstvo, da vsak teden priredi 127 žanrsko raznovrstnih glasbenih dogodkov, od sodobne do keltske glasbe. Iz mesta izhajajo tudi številni znani glasbeniki, kot sta skupini Franz Ferdinand in Fratellis.

"Vesel sem, da je Unesco prepoznal bogato in raznoliko glasbeno dediščino Glasgowa," je dejal župan mesta Bob Winter. "Nagrado sprejemamo v imenu naših nadarjenih glasbenikov in skladateljev, katerih delo je prispevalo k temu, da je naše mesto dobilo ta trajni naziv."

Za nadaljnji glasbeni razvoj mesta bodo sedaj ustanovili novo organizacijo, imenovano Glasgow - mesto glasbe, Unescu pa bodo morali vsaki dve leti poročati o svojih prizadevanjih in dosežkih v tej umetnosti.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu