POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Švicarski kuhar bo v svoji restavraciji ponujal specialitete
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Švicarski kuhar bo v svoji restavraciji ponujal specialitete 
Švicarski kuhar Hans Lochner je pred kratkim razburil javnost z izjavo, da bo v svoji restavraciji ponujal jedi, ki bodo vsebovale materino mleko. Restavracija na počivališču Winterhur s takšnimi dodatki jedem želi oplemenititi svojo ponudbo z lokalnimi specialitetami kot so golaž, juhe in omake, ki bodo vsebovale 75 odstotkov materinega mleka.
„Vsi smo pili to mleko, zakaj ga ne bi uživali vsak dan,“ je dejal Lochner, ki je s tem postal najbolj kontroverzen lastnik restavracije v Švici. Pozornost nemških medijev je pridobil z nenavadnim oglasom, v katerem poziva ženske, naj mu prodajo mleko. „Prvič sem materino mleko dodajal jedem, ko sem dobil hčer,“ je še dodal Lochner.

„Z materinim mlekom lahko kuhate okusne jedi. Seveda pa morate dodati malo smetane, da ga zgostite,“ je razložil lastnik restavracije. Švicarske službe za nadzor nad kvaliteto prehrane so ostale brez besed, saj zakoni ne določajo kako postopati v primeru, če so ljudje izvor prehrambenih surovin. Oblast tako ni povsem prepričana, ali sme Lochner materino mleko ponuditi kot specialiteto.

„Problem je v tem, da ljudje nikjer niso navedeni kot proizvajalci mleka in se ne nahajajo na seznamu vrst, od katerih je dovoljeno jemati mleko in iz njih proizvajati mlečne izdelke. Ljudje se prav tako ne nahajajo na seznamu živalskih vrst, od katerih je prepovedano jemati mleko,“ je dejal Rolf Etter, zaposlen v laboratoriju za nadzor nad prehrano.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu