POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Najboljši fotografi sveta so v objektiv ujeli neverjetne čud
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Najboljši fotografi sveta so v objektiv ujeli neverjetne čud 
Začelo se je vsakoletno tekmovanje za najboljšo fotografijo, posneto v naravi. Finalne fotografije bodo od 31. oktobra do 26. aprila predstavljene v muzeju naravne zgodovine v Londonu.

Fotografi svoje fotografije prijavijo v različnih kategorijah, med katerimi so tudi „obnašanje živali: ptice“, „čaščenje rastlin“ in „podvodni svet“. V slednji je izpostavljena fotografija Noama Kortlerja iz Izraela, ki je ujel neverjetni podvodni trenutek med dvema ribama – čistilcem in papagajko. 10-krat manjša riba večji čisti usta. Fotografija je posebna tudi zaradi odličnih barv.

Osupnila pa je fotografija Arthurja Morrisa, ki je v aljaškem ribiškem mestu Cordova v objektiv ujel več kot 6 tisoč martincev. Maja, ko je prispel v mesto, so mu prebivalci povedali, da je ravno zamudil zbiranje teh živali, a mu je na srečo uspelo še posneti čarobno fotografijo.

Vsaka od kategorij tekmovanja časti določen del narave, bodisi rastline bodisi živali. Na tekmovanje je prispelo 32,351 fotografij iz 82-ih držav. Zmagovalci tekmovanja, ki ga organizirata muzej naravne zgodovine in pa revija o življenju v divjini, bodo izbrani v 17-ih kategorijah, razglašeni pa bodo 31. oktobra, ko bo razstava tudi odprta za javnost.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu