POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Najbolj pokvarjen resničnostni šov?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Najbolj pokvarjen resničnostni šov? 
Bi se bili pripravljeni za pet minut slave zakopati živi, plavati s pirajami in biti ujeti v šotoru s strupenim plinom? Tak šov so si zamislili Britanci.
Še preden je bila v ponedeljek prikazana prva oddaja, se je morala nova iz vrste resničnostnih oddaj, ki gredo s svojimi zahtevami vse dlje in dlje, braniti pred obtožbami, da je prestopila meje zabavnega in pristala pri sadizmu.

Osem tekmovalcev oddaje Unbreakable (Nezlomljivi) je moralo v boju za glavno nagrado - in zabavo televizijskih množic prestati celo t. i. waterboarding - eno izmed tehnik mučenja, ki jo prepoveduje tudi mednarodno pravo, pri kateri človek leži zvezan na deski, obraz pa mu polivajo z vodo, kar v njem budi mučen občutek utapljanja.

Bolečina je odlična za gledanje s kavča
Geslo oddaje, ki so jo snemali v Južni Ameriki, v Gvajani, pove veliko: "Bolečina je slava, bolečina je ponos, bolečina je odlična za gledanje." Ko so na dan začele curljati podrobnosti o mukah, ki so jih tekmovalci morali prestati, se je vsaj nekoliko skesal tudi voditelj šova, pustolovec Benedict Allen, ki je priznal, da se je snemanje že prvi dan "iztirilo", saj je eden izmed tekmovalcev po dveh urah dobil napad tesnobe in padel v nezavest, drugi pa je zaradi šoka pobegnil v gozd in so ga morali iskati s psi.

Veliko borcev za človeke pravice se je oglasilo in trdilo, da so Nezlomljivi kaplja čez rob, označili pa so ga tudi za najbolj "bolan" in pokvarjen tovrstni šov do zdaj.

Brez skrbi, vse je pod nadzorom
Avtorji oddaje pa se branijo, da so vse sodelujoče pred odhodom v Gvajano posvarili, kakšne izzive bodo morali premagati, in da so podpisali, da se zavedajo nevarnosti ter da so v dobrem telesnem in duševnem stanju. Poleg tega naj bi vse preizkušnje potekale pred budnimi očmi strokovnjakov.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu