POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
In lento najlepše koze prejme ...
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek In lento najlepše koze prejme ... 
V Savdski Arabiji že kar nekaj let poznajo izbore za najlepše kamele, tokrat pa so organizirali tudi tekmovanje za najlepšo kozo.
Lastniki koz vrste najdi z Arabskega polotoka so se ta teden zbrali v Rijadu, kjer je potekal izbor za najlepšega kozla in kozo.
"Koza najdi je povsem domača vrsta koze, saj jo najdete samo pri nas," je povedal šejk Faisal al-Saadoun, vodilni savdski vzreditelj koz, ki je organiziral dogodek. "Te koze se od drugih razlikujejo po svoji lepoti, obliki in načinu, kako obračajo svoje oči."

Koze so dobile ime po osrednji pokrajini v Savdski Arabiji z imenom Najd, za njih pa je značilno, da imajo izrazit nos in košate, mehke lase, ki so jim jih za lepotni izbor celo oprali s šamponom.

Burgan: glavni plemenski kozel
Večina koz na tekmovanju je potomk enega samega plemenskega kozla z imenom Burgan (slovensko Vulkan), ki ga ima v svojem hlevu omenjeni šejk, a ga na tekmovanje ni pripeljal. Al-Saadoun sicer ponuja "usluge" Burgana po celem Arabskem polotoku, prodal pa je tudi že na stotine njegovih potomcev, s čimer je zaslužil ogromno denarja.

"Ta kozel je drugačen. Ima pravo zgodovinsko vrednost in je močno pripomogel k razvoju vrste najdi," je medijem zaupal njegov lastnik. Na tekmovanju je med samci zmagal prav njegov potomec, ki naj bi bil vreden 117.000 dolarjev.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu