POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Z zelišči nad nadležnimi prebavnimi težavami
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Z zelišči nad nadležnimi prebavnimi težavami 
Nemalo ljudi ima težave s prebavo. Najboljša rešitev pri odpravi teh so različna dišavna in začimbna zelišča.
Večina dišavnih in začimbnih zelišč namreč pospešuje presnovo. Rožmarin pomaga pri prebavi mastne jagnjetine, komarček pri prebavi mastnih rib, hren pa pri prebavi govedine. Če imamo stalne težave zaradi slabe prebave, ki je ne povzroča bolezen, potem je morebiti vzrok v pretirani prehrani, neuravnoteženih obrokih ali v pritisku.
Številna aromatična semena so prav tako koristna za prebavo. Eden izmed receptov je, da dvakrat na dan pijemo 15 mililitrov sveže zmletega janeževega semena, kuhanega v 225 mililitrih mleka - to bo vplivalo na boljši prebavni sistem.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
   Brinovo olje - ponovno odkrita skrivnost naših babic

Brinovo olje so, kot eno izmed stvari, ki nikakor ne smejo manjkati v hiši, zelo dobro poznale naše babice in mame. Uporabljale so ga kot enega izmed najdragocenejših olj, ki pomagajo pri želodčnih težavah, bolečinah v trebuhu, trebušnih krčih, vnetju slinovke in predmensturalnih težavah.

Olje uprabljamo tako, da obolelo mesto z njim enostavno namažemo oz. ga kapljico zaužijemo s kozarcem tople vode. Brinovo olje se velikokrat uporablja tudi za razkužitev oz. dizenfekcijo črevesa in vzpostavljanje energijskega sistema v kardiovaskularnem sistemu človekovega organizma.

Ena sama kapljica brinovega olja vzpostavi regulacijo tekočin v steni želodca in v črevesju, kar pospeši razkroj hrane, hkrati pa se vzpostavi bazičnost v črevesju, s čimer se prepreči nadalji razvoj bakterij in bacilov.

Na ta način brinovo olje pomaga tudi kot naravni pripomoček pri uravnavanju želodčne kisline, ki je velikokrat vzrok najrazličnejših kožnih in tudi kroničnih obolenj. Pri brinovem olju je potrebno vedeti tudi, da obstaja tudi nevarnost reakcije, in ga zato pri kroničnih ledvičnih težavah odsvetujejo.

Sončeve pozitivke, 31.12.08.

LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu