POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Brrrrr, novoletno kopanje
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Brrrrr, novoletno kopanje 
Člani ljubljanskega Športnega društva Sokol se tudi letos niso izneverili tradiciji – v vodo z le 10 stopinjami Celzija so spet privabili kopalce, tokrat je bilo pogumnežev 13.
Člani Športnega društva Sokol iz Ljubljane so letos že petič zapored zaplavali v morju pri portoroškem Bernardinu. Mrzlega kopanja – trenutna temperatura morja je namreč le 10 stopinj Celzija –, se je udeležilo 13 kopalcev. Med pogumneži je bilo eno dekle, sicer pa so na nenavadno osvežitev prišli iz vseh koncev Slovenije.

"Imeli smo slabo vreme, malo vetra, sicer pa je voda toplejša od zraka in bilo nas je več kot lani, mislim, da celo več kot kadar koli doslej," je za 24ur.com povedal Grega Hočevar iz ŠD Sokol.

Kopanje v mrzli vodi je priporočljivo, ima namreč blagodejen vpliv na počutje, prekrvavitev in presnovo, dviga utrjenost in prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive, zato ni nenavadno, da se v tem času v zelo čisto morje požene vsako leto več kopalcev.
Kopanje odsvetujejo ljudem s slabo telesno pripravljenostjo ali visokim krvnim pritiskom. Priporočajo, da se pred podvigom, ki ga spremlja vazokonstrikcija (krčenje žil na periferiji zaradi nizke temperature vode, kar po tlačni plati izredno obremeni srce), nevajeni vsekakor posvetujejo s svojim zdravnikom.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu