POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Odkrili pot do večnega življenja?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Odkrili pot do večnega življenja? 
Ruski znanstveniki verjamejo, da so našli ključ do dolgega življenja. Da bi bili radosti na tem svetu deležni dlje, bi morali uživati hrano in vodo, obogateni z vodikom, so prepričani.

Želite doseči čim višjo starost? Doslej je veljalo, da je za to treba živeti zdravo in jesti uravnoteženo hrano. Ruski znanstveniki pa so prepričani, da je pravi odgovor drugačen. Izvir mladosti naj bi bil v hrani in vodi, ki sta obogateni s posebno redko obliko vodika.

Z omenjeno dieto naj bi človek živel tudi deset let dlje, poleg tega naj bi varovala pred rakom in Alzheimerjevo boleznijo. Do takšnih ugotovitev so prišli raziskovalci moskovskega podjetja Retrotope, ki se ukvarja z biotehnologijo. Njegov direktor Mihail Ščepeinov sicer pravi, da je "prezgodaj, da bi ljudem obljubljali večno življenje", da pa jih dosedanje raziskave navdajajo z optimizmom.

Svoje teorije preverjajo na vinskih mušicah, ki živijo le okoli 50 dni. Čeprav prostovoljcev, ki bi bili pripravljeni postati poskusni zajčki, ne manjka, pa je za testiranja na ljudeh še prezgodaj.

Drugi znanstveniki z zanimanjem spremljajo ugotovitve Ščepeinova in njegove skupine, vendar pa opozarjajo, da teorija še zdaleč ni potrjena. "Dovolj vemo, da smo lahko prepričani, da bo vpliv na proces staranja minimalen," je dejal strokovnjak z univerze v Newcastlu Tom Kirkwood.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu