POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
TOAST IZ KRUHOMATA
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek TOAST IZ KRUHOMATA 
Toast iz kruhomata

Potrebujemo

700 g mehke bele moke

2 dl mleka

2 dl vode

30 g suhega kvasa

100 g zmehčanega masla

Sol

Mlačno vodo, mleko in maslo damo v posodo kruhomata, dodamo presejano moko, kvas in sol ter vključimo program za bel kruh ali posebni program za toast kruh. Ko je peka končana, toast takoj vzamemo iz aparata in ga pustimo, da se ohladi, potem ga narežemo na tanke rezine in uporabimo za tople sendviče ali opečemo kot običajen toast.

  



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
ČEZ DOMAČI KRUH GA NI...  

Moj recept za nadvse slasten domač kruh:

V plastično skledo za mesenje testa damo 9 (zvrhanih) žlic moke tipa 850 (črne), 3 žlice ajdove moke, 3 žlice polnozrnate moke (z otrobi), 3 žlice ržene moke, 3 žlice koruzne moke, 3 žlice pirine moke in 3 žlice bele moke. V sredini naredimo luknjo, vanjo zdrobimo kocko kvasa, ki ga potresemo z žličko rjavega sladkorja in prelijemo s 6 žlicami toplega mleka. S kuhalnico to kvasovo zmes malo razdrobimo, pomešamo in pustimo vzhajati kakih 10 minut.

Med tem časom malo segrejemo nekaj okoli 7 dl  mleka (pasteriziranega, ne homogeniziranega!), ter v kavnem mlinčku zmeljemo 4-6 zvrhanih žlic lanenega semena. Oboje dodamo moki in vzhajanemu kvasu, nato dodamo še 3 žličke rjavega sladkorja, 2,5 žličk soli in 4-6 žlic bučnega olja.

Iz teh sestavin zamesimo testo, ki ga pognetemo z belo moko. Testo nato zapremo v posodo za mesenje testa s plastičnim pokrovom tako, da le-tega močno pritisnemo navzdol, da z njim iz posode iztisnemo čim več zraka.

Skledo s pomokanim testom za kakih 15-20 minut postavimo v rahlo ogreto pečico, da vzhaja, nakar ga ponovno pregnetemo, oblikujemo iz njega hlebec ali štruco, ki jo položimo v s peki papirjem obložen model. Po vrhu ga z ostrim nožem nekajkrat diagonalno zarežemo. Model s testom položimo nazaj v toplo pečico, kjer naj testo vzhaja še toliko časa, da podvoji svojo začetno prostornino (15-20 min.). Po zadostnem vzhajanju (pa ne preveč, da nam testo ne "uide" preko roba modela!) zapremo vrata pečice in jo prižgemo na 190°C. Kruh pečemo približno 50 minut. Fino je, če imamo tajmer, ki nas na to opozori! Po tem času pečico ugasnemo, kruh pa vzamemo iz nje malo kasneje (po 5-10 minutah) Zaradi pečenja na peki papirju ga zlahka vzamemo iz modela, nakar ga položimo na kakšno žičnato rešetko, da se ohladi.

Namesto hlebcev ali štruc lahko oblikujemo iz testa tudi štručke, žemljice, kifeljčke, bombetke,... ( ki jih seveda tudi zarežemo po vrhu), a te pečemo le kakih 30 minut ravno tako pri 190° C. Najokusnejše in najbolj hrustljave so sveže, a tudi še po nekaj dneh so prav okusne, čeprav morda že nekoliko drobljive.

Kruh oz. pecivo hranimo v plastični foliji v hladilniku. Lahko pa ju tudi zamrznemo.

Dober tek!

LP Ariel,
Surprised




Odgovori s citatom
Prispevek  
Kruhomat je super stvar, uporabljam ga več ko leto dni, skoraj vsak dan spečem svež kruh.
Največ kruha sem spekla iz naprej pripravljene mešanice kupljene v Hoferju, ostale pripravljene mešanice Lidl, Tuš ipd. so preslane za moj okus.
Najraje imam mešanega: bela moka 20dag in 30 dag črne moke.


_________________
Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
No, bom pa tudi tega pokusila naredit.

 



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Cool  Cool  Cool

Hehehe punce, če bomo preveč kruhka papale, bomo kmalu takele ujej ujej ujej!



LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  
Meni ne manjka dost, da bom taka, sem že na poti do te debeline Razz  Razz  Razz


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Jaz sem že taka, a ne zaradi kruha, ker ga pojem zelo malo, ampak zaradi premalo gibanja, ki mi ga omejuje moja bolezen :(


_________________
Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Joj, joj, ženske, kaj bi se obremenjevale s kilažo. Če bo taka svetovna kriza, kot se kaže, boste še iskale našega vsakdanjega kruheka. Zato pridno papkajte, da ne boste hodile naokol kot drobne prekle. Ženska mora bit ženska ne pa vreča kosti. Mevki, ti si pa sploh debela ja, sem videl, ko si bila v Kranju, pred tem pa v Ljubljani. Ko boš tako kot Ariel, pol pa bo že šlo. Ariel je ravno prav. Sicer pa, saj nimam daleč do Kranja in grem na pirin kruh h Ariel. Se strinjaš z menoj Ariel? Lepo jejte pijte in se veselite.  Wink  Wink  Wink


_________________
Kar boste storili enemu najmanjših, ste meni storili!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
KRTEK je napisal/a:
Joj, joj, ženske, kaj bi se obremenjevale s kilažo. Če bo taka svetovna kriza, kot se kaže, boste še iskale našega vsakdanjega kruheka. Zato pridno papkajte, da ne boste hodile naokol kot drobne prekle. Ženska mora bit ženska ne pa vreča kosti. Mevki, ti si pa sploh debela ja, sem videl, ko si bila v Kranju, pred tem pa v Ljubljani. Ko boš tako kot Ariel, pol pa bo že šlo. Ariel je ravno prav. Sicer pa, saj nimam daleč do Kranja in grem na pirin kruh h Ariel. Se strinjaš z menoj Ariel? Lepo jejte pijte in se veselite.  Wink  Wink  Wink

 Cool  Cool  Cool

Kaj se to pravi, da me je ravno prav skupaj ujej ujej ujej! Če imaš rad take, ki imajo kakšno kilo viška, potem bo že držalo Surprised Surprised Surprised! Vem, da večina moških ne mara okleščenih silhuet , po drugi strani je pa le malo takih, ki imajo radi preobilno hranjene okrogloličnice !  Kar pa se pirinega kruhka tiče, pečem ga za moja dva sinova, sama se ga pa moram izogibati (beri svoj komentar zgoraj Crying or Very sad Sad),
pa zato ne vem, če ga bo zate kaj ostalo   ...

LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu