POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Vzemite sina
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Vzemite sina 
V novi številki revije Beseda med nami lahko preberete pretresljivo zgodbo o družini Spafford, ki jo v tem zapisu le na kratko povzemamo. Ladja, s katero je leta 1873 iz Združenih držav v Francijo na družinske počitnice potovala mati Anna s štirimi hčerkami - oče Horatio je zaradi odvetniške službe moral ostati doma - se je zaradi trka z drugo ladjo potopila. Rešila se je le Anna. Pozneje se je Staffordovima rodil deček, a je malo pred četrtim rojstnim dnevom umrl zaradi škrlatinke. V hudi bolečini in krizi vere sta se, da bi si opomogla, preselila v Jeruzalem. Imela sta še dve hčerki, Bertho in Grace. Anna se je posvečala pomoči, ki jo je Ameriška kolonija ponujala obiskovalcem in domačinom. Bertha in Grace sta po mamini smrti ostali v Jeruzalemu, kjer je v nenavadnih okoliščinah nastalo veliko človekoljubno delo.

Na sveti večer leta 1925 je Bertha končala delo na dekliški obrtni šoli; mudilo se ji je v bližnji Betlehem pet božične pesmi, ko je srečala mlad par z novorojenčkom. Mlada mamica je bila bolna, zato jo je mož na osličku pripeljal v mesto k zdravniku. Toda v bolnišnici ju zaradi praznika niso sprejeli. »To me je močno ganilo,« je Bertha pozneje zapisala. »Mislila sem ... da hitim praznovat rojstvo deteta, ki se je rodilo v hlevu, ker v prenočišču ni bilo prostora, pred menoj pa stoji preprosta Marija z dojenčkom, za katera v prenesenem pomenu ni bilo prostora v prenočišču.« Bertha je uporabila zveze v bolnišnici, kjer so ženo takoj sprejeli ter ji pomagali umiti in nahraniti dojenčka. Naslednje jutro - na božični dan - se je pred njenimi vrati pojavil mož z dojenčkom v naročju. Žena mu je ponoči umrla. Bertho je prosil, naj vzame njunega sina. »Če ga bom vzel s seboj v votlino, kjer živim, bo umrl.« Bertha ni imela srca, da bi mu odrekla. Sobo v obrtni šoli je preuredila v otroško sobico in Ameriška kolonija je najela negovalko, ki je skrbela za otročka. V tednu dni so skupini v skrb zaupali še dva dojenčka. Kmalu so vso stavbo spremenili v dom za zapuščene dojenčke.

Zavetišče se je razvijalo in rastlo; večinoma je služilo arabskim prebivalcem iz okoliških predelov. Kasneje je Spaffordovo središče začelo delovati kot otroška klinika. Življenje Horatia in Anne, ki se je v nekaterih obdobjih zdelo brezupno, je rodilo sad. Danes pravnuki Horatia in Anne Spafford v Ameriki in Veliki Britaniji še vedno zbirajo sredstva za središče.


  Zelo poučna in lepa zgodba.
Surprised  Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
samo res......... ne moreš da verjameš bi rekla sestrična..... kaj vse človek ne preživi........ morala sta imeti zelo močna karakterja da sta preživela toliko izgub..........
 Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil  Twisted Evil

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
imaš prav acelinagirl.
in da sta kljub temu ostala tako dobra človeka...res svaka čast! Twisted Evil

LP AA Wink  Wink  Wink  Razz  Smile  Surprised  Confused  Exclamation

Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu