POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
OPOZORILO!!!
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek OPOZORILO!!! 


TOLE BI BILO PA RES DOBRO PREBRATI!!!


Danes sem dobila od prijateljice po elektronski pošti tole sporočilo, in nič narobe ne bo, če ga preberete, kajti človek nikoli ne ve! Spodnja sporočila je napisalo več oseb:


- Takih mailov ponavadi ne pošiljam okrog, ker gre v večini primerov za lažna sporočila (hoax), tegale sem pa dobil od kolegice Ane, ki dela na Mobitelu in je tudi sama že prejela takšen klic.
Zgolj v vednost in ravnanje!


- Evo, jst povem, da sm ta klic prejela, ampak nism nazaj klicala... mene je 21.1.2009 klicala številka +393193260035. Telefon je zazvonil parkrat in nato prekinil. Nazaj nisem klicala, ker je pač številka meni neznana in takih številk nikoli ne kličem nazaj. Previdnost torej res ni odveč.

Lp Ana


- Res preberite stvar do konca... Obvestilo je prišlo iz prve roke od kolega, ki je zaposlen kot kriminalist.... Torej...

KOLEGA JE 22. 1. 2009 NA SVOJEM TELEFONU  ŽE OPAZIL NEODGOVORJENI KLIC S TELEFONSKE ŠTEVILKE  +393193260013.


 
- Spoštovani uporabniki mobilnih telefonov!


Dovolite, da vas opozorim na novo obliko kriminalnega dejanja, ki so se ga spomnili naši soevropski državljani.

Potek nelegalnega početja gre tako:

Uporabnik mobilnega telefona dobi v nekem trenutku na mobilnem telefonu neodgovorjeni klic. Do tega lahko pride tako, da telefon dejansko zazvoni, lahko pa tudi ne. V glavnem - uporabnik dobi neodgovorjeni klic. Ko uporabnik mobilnega telefona pogleda številko klicatelja, se le-ta začne z +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... in tako naprej. V dotičnem primeru, ki mi je znan, je bila telefonska številka  +393193260045. V kolikor uporabnik ta neodgovorjeni klic nemudoma izbriše, se je s tem dejanjem lepo zavaroval in storil pravilno stvar. V kolikor pa uporabnik mobilnega telefona pokliče nazaj na številko  neodgovorjenega klica, pa lahko postane žrtev prebrisancev. Namreč - za klic na navedeno številko je lahko uporabnik mobilnega telefona ob vsaj 2.000 €, ali tudi več. Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona vzpostavljenega klica ne more prekiniti, in so tako stroški enormni.

Glede na dejstvo, da se število uporabnikov mobilnih telefonov, ki vračajo klice na številke, kot so navedene zgoraj, iz dneva v dan veča, in da s tem uporabniki mobilnih telefonov spravijo sami sebe v finančne težave in tako postanejo žrtve nepridipravov, vas opozarjam, da na navedene številke ne odgovarjate, saj ste lahko v istem trenutku tudi sami žrtev že omenjenih nepridipravov, oz. po domače povedano - nategovalcev.

Prav tako pa vas naprošam, da z vsebino tega elektronskega sporočila seznanite tudi svoje znance, prijatelje, kolege, sodelavce....!

V upanju na čim manj takih nevšečnosti vas lepo pozdravljam

-------------------------------------


LP Ariel
Surprised


Odgovori s citatom
Prispevek  
Tudi na 24ur.com so seznanjeni s tem


http://24ur.com/novice/slovenija/pozor-pred-klici-v-tujino.html


_________________
Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu