POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
DRUŽINSKE TRAGEDIJE
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek DRUŽINSKE TRAGEDIJE 

Punčka Lali ima štiri oči, dva noska in celo dvoje ust. © Reuters


Deklica z dvema obrazoma

Noida, New Delhi | 7. 4. 2008, 10:12 | M. T.


V indijskem industrijskem mestu Noida je v bolnišnici Saifi-Dadri na svet prijokal zelo poseben dojenček. Rodila se je deklica z dvema obrazoma.

Prebivalci mesta le nekaj dni staro punčko častijo kot božanstvo. Pred hišo staršev ljudje stojijo kar v vrsti in pridno čakajo na možnost za en samcat pogled na deklico.

Mami Sushmami Singh je ob prvem pogledu na hčerko zastal dih, pojavil se je celo strah, saj ima deklica dvojen obraz, kar ni nekaj vsakdanjega. Punčka ima štiri oči, dva noska in celo dvoje ust. Zdravniki so mamo kmalu po rojstvu potolažili, da je mala Lali navkljub dvema obrazoma povsem normalen dojenček. "V vsakdanu sploh ne opazimo več razlike od normalnosti," je povedala ponosna mati. "Lali je del mojega telesa, moje duše in mojega življenja," še dodaja mati.

Zdravstveni nadzor ostaja
Vendar mala Lali ostaja pod budnim očesom zdravnikov, čeprav trenutno ni razloga za kakšnokoli skrb. Cela družina z navdušenjem opazuje odraščanje malega čudesa. Ob rojstvu je imela družina pomisleke glede dovoljenja o poročanju in pojavljanju Lali v medijih, pozneje pa so se ob podpori celega mesta dovolili poročanje. Družina je pridobila tudi podporo vlade za zdravstveno oskrbo in pomoč ob morebitnih zdravstvenih zapletih.

Vir: www.zurnal24.si

LP Ariel
Surprised



Odgovori s citatom
Prispevek  

Spremljanje procesa proti Josefu Fritzlu je Olgo spodbudilo, da je
vzela usodo v svoje roke. © Reuters



Videla Fritzla in umorila očima
Moskva | 8. 4. 2009, 10:47 | B. P.

Ženska, ki jo je zadnjih deset let spolno zlorabljal očim in mu je rodila tri otroke, je zlorabi naredila konec.

Za zidovi hiše v kraju Duminiči v osrednji Rusiji se je zadnje desetletje odvijala prava drama, ki je doživela tragični konec. Olga Androva je bila zadnjih deset let spolna sužnja očima Nikolaja Kirkova. V tem času mu je 26-letnica rodila tri otroke.

Med spremljanjem procesa proti Josefu Fritzlu je v njej dozorela odločitev, da nasilju naredi konec. "Nenadoma je Olga spoznala, da ni normalno, kar se ji dogaja, da ji tega ni treba prenašati," je povedal družinski prijatelj. Opogumljena je v roke vzela puško in 48-letnika ustrelila. Novica o moževi smrti in razkritje, da je prav on oče hčerkinih treh otrok, je Olgino mater Žano tako pretresla, da je doživela srčni napad in umrla.

Olgi grozi dosmrtna kazen. "Če gre Olga v zapor, jo čaka lepša prihodnost, kot jo je zanjo načrtoval njen očim. Kar se bo zgodilo, bo sprejela," je dodal njen prijatelj.

Vir: www.zurnal24.si

LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu