POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Čarovnica iz Blaira
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Čarovnica iz Blaira 
Tukaj sem za vas poiskal nekaj podatkov o čarovnici. Obstajata 2 filma en je posnet profesionalno, drugi pa ne.
Februar 1785: Skupina otrok obtoži Elly Kedward, da jih je zvabila domov, kjer jim je nato pila kri. Kedwardovo obtožijo čarovništva in jo na mrzel zimski dan izženejo iz vasi. Nakaj dni zatem jo razglasijo za mrtvo.

November 1786: Do sredine zime neznano kam izginejo vsi Ellyjini tožniki in polovica otrok. Vaščani se v strahu pred urokom zaobljubijo, da ne bodo nikoli več izgovorili njenega imena.

November 1809: Izide The Blair Witch Cult (Kult o čarovnici iz Blaira). Ta redka knjiga - po mnenju nekaterih gre za pravljico - pripoveduje o vasi, ki jo je preklela izgnana čarovnica.

1824: Na kraju, kjer je prej stal Blair, ustanovijo mesto Burkittsville.

Avgust 1825: Enajst prič priseže, da so videle, kako je bela ženska roka potegnila desetletno Eileen Treacle v Tappy East Creek, na površju jezera pa se prikažejo čudni leseni zvitki. Eileeninega trupla niso nikoli našli.

Marec 1886: Osemletnega Robina Weaverja razglasijo za pogrešanega. Iskat se ga odpravi nekaj reševalnih skupin. Robin Weaver se čez nekaj dni vrne, ena skupina reševalcev pa za vedno ostane v gozdu. Njihova trupla najdejo čez štiri tedne pri Coffin Rocku. Roke in noge imajo zvezane. Drobovje pa je odstranjeno.

November 1940 - maj 1941: Iz Burkittsvilla in njegove okolice izginejo neznano kam Emily Hollands in šest drugih otrok.

25. maj 1941: Ostareli puščavnik po imenu Rustin Parr prikoraka v trgovino in izjavi, da je "končno opravil nalogo". Policija po štirih urah hoje v gozdu najde njegovo kočo in v kleti trupla vseh sedmih pogrešanih otrok. Umorjeni so bili na obreden način, drobovje pa je bilo odstranjeno. Parr prizna vse umore in doda, da mu je tako naročil "duh starejše ženske", ki se je naselil v gozdove blizu koče. Parra po hitrem postopku obsodijo na smrt z obešanjem.

20. oktober 1994: Trije študenti Montgomery Collega Heather Donahue, Joshua Leonard in Michael Williams se zaradi snemanja dokumentarca odpravijo v Burkittsville intervjuvat meščane o legendi, ki kroži o čarovnici iz Blaira. Heather se pogovarja z Mary Brown, starejšo in malce zmedeno žensko. Mary obsedeno ponavlja, da je videla čarovnico blizu Tappy Creeka kot kosmato, na pol človeško in na pol živalsko pošast.

21. oktober 1994: Zgodaj zjutraj Heather intervjuva ribiča, ki ji povesta, da je Coffin Rock oddaljen manj kot dvajset minut od mesta in da se da do njega priti po stari gozdni cesti. Heather in njena filmska kolega se peš odpravijo v Black Hills Forest. Za njimi se izgubi vsaka sled.

25. oktober 1994: Policija izda javno obvestilo o pogrešanih študentih. Joshov avto najdejo kaneje na Black Rock Roadu.

26. oktober 1994: Marylandska zvezna policija pošlje v gozdove reševalne ekipe. Operacija traja deset dni, v njej pa sodeluje sto mož s psi in helikopterji. Podoročje tamkajšnjih gozdov pregledajo celo preko ameriškega vohunskega satelita.

5. november 1994: Iskanje je prekinjeno. Reševalne skupine so delale 33.000 ur, vendar brez uspeha. Heatherina mati, Angie Donahue, začne z iskanjem izginule hčerke in njenih prijateljev na lastno pest.

19. junij 1995: Primer je razglašen za nerešenega.

16. oktober 1995: Študenti oddelka za antropologijo z marylandske univerze najdejo nahrbtnik, v katerem se nahajajo škatle s filmskimi trakovi, DAT kasetami, videokasetami, Hi-8 videokamera, Heatherin dnevnik in CP-16 filmska kamera. Predmeti so bili zakopani v tleh stoletne gozdarske koče. Ko jih pregleda policija, šerif Ron Cravens potrdi, da je 11 trakov črnobelega filma in 10 Hi-8 videokaset res last Heather Donahue in njenih sodelavcev.

15. december 1995: Po podrobnem pregledu filmskih trakov policija pokaže nekaj odlomkov družinam pogrešanih. Angie Donahue trdi, da je v njih nekaj nelogičnosti. Družine začnejo dvomiti o (ne)učinkovitosti policije in zahtevajo ponoven ogled filmskih trakov.

19. februar 1996: Družinam pokažejo drugi del filmskih posnetkov, za katere uradne oblasti trdijo, da so ponarejeni. Ga. Donahue začne javno kritizirati delo policije. Šerif Cravens prepove javni dostop do dakozov. Prepovedi ne spodbijata niti dve zasebni tožbi.

1.marec 1996: Šerif zaključi primer zaradi pomanjkanja dokazov in ga zopet

razglasi za nerešenega. Filmske posnetke pogrešanih študentov bodo predali njihovim družinam, ko bo za to potekel zakonski rok - 16. oktobra 1997.

16. oktober 1997: Najdene predmete predajo v trajno last svojcem pogrešanih študentov Heather Donahue, Joshua Leonarda in Michaela Williamsa. Angie Donahue zaprosi Haxan Films, naj iz posnetokov naredijo film, ki bi povzemal nepojasnjene dogodke od 20. doo 28. oktobra 1994.
Heather, Joshua in Michael so še vedno pogrešani!


_________________
Vse za glasbo in o glasbi
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov

Odgovori s citatom
Prispevek  
jooj!


_________________
**********************
Prosim klikajte na zmajčka..nič se nebo zgodilo, ampak pomagate meni.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu