POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
SLAB ZADAH
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek SLAB ZADAH 
Je čiščenje zob izgubilo bitko proti vašemu zadahu? Morda bi želeli poskusiti s kakšno bolj "alternativno" metodo...

 Če odrežete zares tanko rezino ingverja, ter jo za nekaj minut položite na jezik, bo zaradi močnih eteričnih olj, ki jih ta gomolj vsebuje, vaš zadah čudežno izpuhtel.

 Podoben učinek ima žvečenje listov peteršilja.

 Lonček nesladkanega navadnega jogurta bo zmanjšal možnost vnetja dlesni, koristne bakterije v jogurtu pa se bodo spopadle s tistimi "slabimi", ki povzročajo zadah.

 Nekaj kapljic čistega limoninega soka neposredno na jezik, ali v kozarec vode bo vzpodbudilo izločanje sline, s tem pa tudi zmanjšanje neprijetnega vonja iz ust.

 Zadah bo ukrotilo pitje črnega čaja. Pijte ga trikrat na dan, ter ga ob tem uporabljajte tudi kot ustno vodico.

 Olje narejeno iz klinčkov pomaga celiti ranice na dlesni, ki so morda vzrok slabega zadaha. Tudi sam vonj tega olja je več kot prijeten. Nekaj kapljic olja pomešajte z vodo, ter jo nato grgrajte.

     



_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  


Znebite se slabega zadaha        



Na spletni strani enaa.com pišejo, nič ne pokvari poljuba kot slab zadah. Čeprav so lahko vzroki zanj od pomanjkanja vitaminov do slabega zadaha, slab zadah običajno povzročajo ostanki hrane v ustih in bakterije, ki se z njimi hranijo.

Krtačite, nitkajte, strgajte
Naš jezik ima robato površino, zato se bakterije rade ujamejo na njem, tam prebavljajo ostanke hrane in s tem ustvarjajo neprijetne vonjave. Zato nikar ne pozabite zdrgniti jezika, poleg tega pa zobe seveda dvakrat dnevno umijte in enkrat devno uporabite zobno nitko (razen, če imate občutljive dlesni).

Navlažite ustnice
Čeprav so ustnice bolj gladke od jezika in dlesni, se hrana in mikroorganizmi ujamejo v majhne gubice. Tudi izsušene ustnice so past za smrad in bakterije. Zato dnevno spijte čim več vode in redno uporabljajte balzam za ustnice.

Uporabite zelišča
Osvežujoč origano in sladka bazilika odlično nevtralizirata neprijeten vonj. Nageljnove žbice, kardamom in cimet so prav tako kot nalašč za boljši zadah, saj imajo antimikrobne lastnosti.
( Pa žvečenje kavnih zrn menda tudi preganja slab zadah. Žvečilni gumi je tudi učinkovit, a na žalost vsebuje umetno sladilo aspartam, ki poškoduje možgane, zato se ga raje izogibajte! - opomba Ariel!)

Jejte sadje in zelenjavo
Ko jeste česen ali čebulo, si za desert privoščite sadje. Jabolka, pomaranče in ananas vsebujejo encime, ki razgradijo bakterije, ki povzročajo slab zadah. Tudi čvrsta zelenjava, kot sta zelena in korenje, pripomoreta k boljšemu zadahu, saj žvečenje spodbuja nastanek sline, ki odplakne bakterije, še pišejo pri enaa.com.

Vir: lifestyle.enaa.com

Sončeve pozitivke 14. 07. 2009

LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu