POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Psička posvojila dva novorojena panda
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Psička posvojila dva novorojena panda 
Žalostna zgodba s srečnim koncem bi lahko rekli - dva mlada panda, ki ju je ob rojstvu zapustila mati, je posvojila mlada psička.
Redka rdeča panda sta se skotila 25. junija v živalskem vrtu Taiyuan v severnem delu Kitajske, rojstvo pa je potekalo kar sredi dneva pred gručo obiskovalcev.

Zaposleni v živalskem vrtu so bili ob tem zelo presenečeni, saj sploh niso vedeli, da je njihova samica pande noseča. Takoj po rojstvu se je mati nepričakovano obrnila stran od svojih dveh novorojencev in jih ni želela dojiti. Eden izmed oskrbnikov živali, Ha Gvojang, je tako dejal: "Prav nihče ni vedel, da je breja. Njeno močnejše telo in gosta dlaka sta skrili nosečniški trebuh vse do kotitve. Takoj smo začeli iskati dojiljo."

Panda sesata pasje mleko
Nova nadomestna mama, ki pripada kmetu iz bližnje kmetije, je oba mladiča sprejela za svoja. Gvojang pravi, da je psička sicer mati majhnemu mladičku, ki ga je skotila tri dni preden sta se skotila mala medvedka: "Je dobrega zdravja in ima zadovoljivo mleko. Mali medvedki ga imajo očitno radi." V primerjavi s pandoma, ki so pri materi skozi ves dan, pa je nekoliko na stranskem tiru pasji mladič: "Psička misli, da sta panda povsem njena mladiča, zato svojemu mladičku pogosto odreče mleko," je še povedal Ha, ki mladička hrani sam, da bi ostal zdrav. Majhna medvedka, stara tri tedne, zdaj v višino merita že 20 centimetrov, kar je dvakrat več kot ob rojstvu. Čeprav se nekoliko že premikata sama, pa imata še vedno zaprte oči.

Populacija šteje le 2.500 živali
Rdeči pande so manjše od svojih bolj znanih orjaških pand. Živijo v gozdovih pod Himalajo, svoje ime pa so dobile zaradi rdeče-rjave barve njihove dlake. Njihova pričakovana življenjska doba znaša okoli 13 let, v odraslo dobo pa stopijo pri dveh letih. Na Kitajskem ocenjujejo, da je od leta 1950 populacija upadla za 40 odstotkov na okrog 2.500, do česar je prišlo predvsem zaradi širjenja življenjskega prostora ljudi in uničevanja njihovega življenjskega prostora.



_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu