POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ko ubijate insekte, ubijate tudi sebe
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Ko ubijate insekte, ubijate tudi sebe 


Ko ubijate insekte, ubijate tudi sebe      
  


Na Lifestyle-u se sprašujejo, ali tudi vas spravlja ob pamet piskanje komarjev, ko že skoraj zatisnete oči? Poletje je čas, ko raznovrsten mrčes sledi vsaki svetlobi, ki jo najde, kar lahko prijetno posedanje ob večerih pred hišo spremeni v borbo z letečimi bitji. A naj vas ne premami, da bi se poškropili z insekticidi, saj bodo ti poleg insekta ubijali tudi vas.

Večina insekticidov vsebuje snov, znano pod imenom DEET. Gre za kemikalijo, ki jo je pred več kot pol stoletja izdelala ameriška vojska, danes pa jo vsakodnevno uporablja veliko število ljudi. Že dejstvo, da DEET zelo uspešno ubija insekte, ni nedolžno, a še bolj zaskrbljujoče je, da ta snov topi plastiko in ribiške mreže. Kaj lahko torej stori z vami?

Uporaba sredstev, ki vsebujejo DEET, lahko poškoduje celice v možganih, kar dokazujejo tudi testi na podganah, ki so z DEET-om povezali slab nadzor nad mišicami ter zmanjšanje moči in koordinacije. Prav te simptome so imeli mnogi po Zalivski vojni, v kateri se je kemikalija pogosto uporabljala. Poslabša se lahko tudi vaša sposobnost pomnjenja, pojavijo se glavoboli, razdražena koža, bolečine, slabost in težave z dihanjem.

Če DEET primešamo drugim snovem v kozmetiki ali ob uporabi insekticida jemljemo še zdravila, se njegov učinek še okrepi. Posebej ogroženi so otroci, zato jih ne smete nikoli poškropiti z insekticidom.

ukaj je še kancerogena in splošno nevarna kemikalija permetrin, ki je prav tako pogosta v insekticidih. Povzroča izgubo koordinacije, dvig telesne temperature, agresijo in težave z učenjem. Kot da to ni dovolj, ne škodi le ljudem, temveč tudi živalim in okolju.

Še bi lahko naštevali, a si raje poglejmo, kako lahko mrčes odženemo brez uporabe insekticidov. Tehnološki napredek je na srečo že omogočil, da to storimo povsem brez uporabe kemikalij. Tako lahko na primer s sabo nosimo
solarni odganjalnik mrčesa v obliki obeska za ključe ali pa ultrazvočni odganjalnik komarjev , ki je prav tako majhen in priročen za na pot. Pred ali v hišo lahko obesimo tudi mobilni uničevalec insektov, ki se samodejno vklopi ob mraku. Tako boste lahko za vedno pozabili na uporabo nevarnih insekticidov in obvarovali svojo družino tako pred mrčesom kot pred škodljivimi kemikalijami, še pišejo na Lifestyle-u.


Solarni odganjalnik mrčesa
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_3690_CO111023_Solarni_odganjalnik_mrcesa__

Ultrazvočni odganjalnik komarjev
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_3690_CO619892_Ultrazvocni_odganjalnik__komarjev__s_priponko

Mobilni uničevale insektov
http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_3690_CO615287_Mobilni_unicevalec_insektov__

Vir: http://lifestyle.enaa.com

Sončeve pozitivke 21. 07. 2009

LP Ariel
Surprised


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu