| Avtor | 
	Sporočilo | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Zahotelo se mi je črešnjevega štrudlja
 
			
  Nazadnje urejal/a srecko6 17 Jun 2009 18:30; skupaj popravljeno 1 krat
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 16 Jun 2009 15:41 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		vitez 
		Pomočnik Admina 
		  		 
		
			Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54 
			Prispevkov: 11103 
			Kraj: Maribor		  
		 
	 | 
	
		
		
		 
			Mmmm. To je ta pravo. Kar pojedel bi ga.
  
			
			 _________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.		 
	 | 
	| 16 Jun 2009 22:13 | 
	            | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Ker imamo veliko črešenj,so danes na vrsti sadne rezine
 
 
			
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 21 Jun 2009 17:59 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			[/b] Enkrat na teden hodimo z prijatelji na kegljanje in ker imam doma slastne višnje sem hotel pripraviti slastno višnjevo pecivo.
 
Bilo je okusno,da bi še angelčki jedli
Recept
 
200 g masla
 
160 g sladkorja
 
4 jajca
 
100 g čokolade (1 jedilna)
 
125 g grobo mletih ali nasekljanih orehov
 
125 g moke
 
1  pecilni prašek
 
1 vanili prašek
 
2 žlički cimeta
 
0,5 dcl ruma
 
višnje dveh kompotov(sveže višnje)
 
Naredimo sneg. Zmešamo rumenjake, sladkor in maslo. Stopimo čokolado in jo dodamo rumenjakom. Nato dodamo še cimet, rum in orehe.
 
Primešamo sneg in dodamo moko s pecilnim praškom.
 
Polovico vlijemo v pekač, potresemo z višnjami in vlijemo drugo polovico.
 
Pečemo 30 min na 200 stopinjah.  
			
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 10 Jul 2009 03:38 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		vitez 
		Pomočnik Admina 
		  		 
		
			Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54 
			Prispevkov: 11103 
			Kraj: Maribor		  
		 
	 | 
	
		
		
		 
			Srečko, ti pa si sladkosned. Bo treba malo ki tebi prit, hehe
  
			
			 _________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.		 
	 | 
	| 10 Jul 2009 21:50 | 
	            | 
 
	  | 
 
	
		Mevki 
		Administrator 
		  		 
		
			Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57 
			Prispevkov: 8296 
			Kraj: Avstralija		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Jaz tudi mislim tako, da bo treba k srečkotu na pecivo.         
			
			_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!		 
	 | 
	| 10 Jul 2009 22:30 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		mati 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 06.01. 2009, 23:27 
			Prispevkov: 116 
			Kraj: Prekmurje		  
		 
	 | 
	
		
		
		 
			Mljask višnje so krasne za peciva in torte se strinjam, tudi jaz jih imam strašno rada.
  
			
			 _________________ Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši		 
	 | 
	| 11 Jul 2009 06:59 | 
	          | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Ker praznuje moja Polonca 22 let,sem ji spekel,
 
višnjevo_čokoladno torto,za pravo vrtnico
 [
 
[/b][color=darkred]
  
			
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 24 Jul 2009 21:24 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		vitez 
		Pomočnik Admina 
		  		 
		
			Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54 
			Prispevkov: 11103 
			Kraj: Maribor		  
		 
	 | 
	
		
		
		 
			Škoda da me ni bilo doma, da bi se že prej posladkal z lepo in verjetno tudi zelo dobro torto.
  
			
			 _________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.		 
	 | 
	| 03 Avg 2009 22:04 | 
	            | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			To pa je domač mančmelov,ni tako lep,kot v trgovini je pa zato veliko bolj okusen.
 
 
Potrebujete: 
 
– 4 rumenjake, 
 
– 20 dag sladkorja,  
 
– 2 dl hladnega mleka, 
 
– 14 dag moke, 
 
– 1 pecilni prašek, 
 
– 3 dag grenkega kakava, 
 
– 4 beljake, 
 
– 20 dag sladkorja. 
 
Priprava: 
 
1. Rumenjake in sladkor zmešamo, dodamo mleko, kakav in moko s pecilnim praškom. 
 
2. Pečemo 25–30 minut na 180 stopinj Celzija. 
 
3. Iz beljakov naredimo trd sneg in dodamo sladkor. 
 
4. Ko je biskvit pečen, nanj namažemo sneg in pečemo še deset minut. 
 
5. Po snegu polijemo zmes, ki jo pripravimo iz deset dag jedilne čokolade, pet dag margarine in dveh žlic olja za lesk
			 
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 09 Avg 2009 15:59 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Za kokosovo torto je malo prevroče.
 
Kokosov venčni kolač je pa bil kar hitro gotov.
 
K jutranji ali popoldanski kavici kar paše
 
 
			
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 20 Avg 2009 16:40 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Ker rad pečem in ker imam okoli sebe same sladokusce, sem spekel marmorni kolač
 
 
 
			
  Nazadnje urejal/a srecko6 24 Avg 2009 16:26; skupaj popravljeno 5 krat
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 23 Avg 2009 00:06 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		Ariel 
		Gost 
				
		
			 
			 
					  
		 
	 | 
	
		
		
		
			     
Srečko, prevelike slike, ki prikazujejo isto, sem ti zbrisala       oz. sem zgornjo pomanjšala, tako da zdaj lepše izgleda!  
 
 
LP Ariel    
			
					 
	 | 
	| 23 Avg 2009 00:26 | 
	        | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
	 | 
	| 23 Avg 2009 12:45 | 
	           | 
 
	  | 
 
	
		srecko6 
		 
				 
		
			Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37 
			Prispevkov: 431 
			Kraj: Štajerska		  
		 
	 | 
	
		
		
		
			Ne morem iz svoje kože.
 
Brskal sem po internetu in našel orehove rogljičke brez jajčkov.
 
So kar okusni
 
 
Recept
 
Sestavine
 
Ostra bela moka 280g
 
Pecilni prašek
 
Sladkor 70g
 
Margarina 210g 
 
Orehi 100g
 
Priprava
 
V posodi zmešamo moko,pol vrečke pecilnega praška
 
sladkor in margarino
 
Proti koncu dodamo še mlete orehe  in dobro pregnetemo
 
Za pol ure damo zmes v hladilnik počivati.
 
Iz testa oblikujemo rogljičke in jih polagamo v pekač,
 
obložen z peki papirjem.
 
Pečemo jih 15 min.
 
pri180 stopinjC
 
Še tople lahko povaljamo v sladkorju v prahu
 
 
Recept sem dodatno napisal.
			
  Nazadnje urejal/a srecko6 27 Avg 2009 21:12; skupaj popravljeno 4 krat
			_________________ Brez prepira,
 
ljubezen splesni.		  
	 | 
	| 27 Avg 2009 16:41 | 
	           | 
 
	  | 
 
	| 
		
	 |