Avtor |
Sporočilo |
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Zahotelo se mi je črešnjevega štrudlja
Nazadnje urejal/a srecko6 17 Jun 2009 18:30; skupaj popravljeno 1 krat
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
16 Jun 2009 15:41 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Mmmm. To je ta pravo. Kar pojedel bi ga.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
16 Jun 2009 22:13 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ker imamo veliko črešenj,so danes na vrsti sadne rezine
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
21 Jun 2009 17:59 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
[/b] Enkrat na teden hodimo z prijatelji na kegljanje in ker imam doma slastne višnje sem hotel pripraviti slastno višnjevo pecivo.
Bilo je okusno,da bi še angelčki jedli
Recept
200 g masla
160 g sladkorja
4 jajca
100 g čokolade (1 jedilna)
125 g grobo mletih ali nasekljanih orehov
125 g moke
1 pecilni prašek
1 vanili prašek
2 žlički cimeta
0,5 dcl ruma
višnje dveh kompotov(sveže višnje)
Naredimo sneg. Zmešamo rumenjake, sladkor in maslo. Stopimo čokolado in jo dodamo rumenjakom. Nato dodamo še cimet, rum in orehe.
Primešamo sneg in dodamo moko s pecilnim praškom.
Polovico vlijemo v pekač, potresemo z višnjami in vlijemo drugo polovico.
Pečemo 30 min na 200 stopinjah.
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
10 Jul 2009 03:38 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Srečko, ti pa si sladkosned. Bo treba malo ki tebi prit, hehe
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
10 Jul 2009 21:50 |
|
|
Mevki
Administrator
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 11:57
Prispevkov: 8296
Kraj: Avstralija
|
Jaz tudi mislim tako, da bo treba k srečkotu na pecivo.
_________________ Skromnost je vrlina vsakega človeka!
|
10 Jul 2009 22:30 |
|
|
mati
Pridružen/-a: 06.01. 2009, 23:27
Prispevkov: 116
Kraj: Prekmurje
|
Mljask višnje so krasne za peciva in torte se strinjam, tudi jaz jih imam strašno rada.
_________________ Vsak pomaga po svojih močeh in skupaj smo najboljši
|
11 Jul 2009 06:59 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ker praznuje moja Polonca 22 let,sem ji spekel,
višnjevo_čokoladno torto,za pravo vrtnico
[
[/b][color=darkred]
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
24 Jul 2009 21:24 |
|
|
vitez
Pomočnik Admina
Pridružen/-a: 25.07. 2006, 18:54
Prispevkov: 11103
Kraj: Maribor
|
Škoda da me ni bilo doma, da bi se že prej posladkal z lepo in verjetno tudi zelo dobro torto.
_________________ Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
|
03 Avg 2009 22:04 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
To pa je domač mančmelov,ni tako lep,kot v trgovini je pa zato veliko bolj okusen.
Potrebujete:
– 4 rumenjake,
– 20 dag sladkorja,
– 2 dl hladnega mleka,
– 14 dag moke,
– 1 pecilni prašek,
– 3 dag grenkega kakava,
– 4 beljake,
– 20 dag sladkorja.
Priprava:
1. Rumenjake in sladkor zmešamo, dodamo mleko, kakav in moko s pecilnim praškom.
2. Pečemo 25–30 minut na 180 stopinj Celzija.
3. Iz beljakov naredimo trd sneg in dodamo sladkor.
4. Ko je biskvit pečen, nanj namažemo sneg in pečemo še deset minut.
5. Po snegu polijemo zmes, ki jo pripravimo iz deset dag jedilne čokolade, pet dag margarine in dveh žlic olja za lesk
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
09 Avg 2009 15:59 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Za kokosovo torto je malo prevroče.
Kokosov venčni kolač je pa bil kar hitro gotov.
K jutranji ali popoldanski kavici kar paše
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
20 Avg 2009 16:40 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ker rad pečem in ker imam okoli sebe same sladokusce, sem spekel marmorni kolač
Nazadnje urejal/a srecko6 24 Avg 2009 16:26; skupaj popravljeno 5 krat
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
23 Avg 2009 00:06 |
|
|
Ariel
Gost
|
Srečko, prevelike slike, ki prikazujejo isto, sem ti zbrisala oz. sem zgornjo pomanjšala, tako da zdaj lepše izgleda!
LP Ariel
|
23 Avg 2009 00:26 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
|
23 Avg 2009 12:45 |
|
|
srecko6
Pridružen/-a: 31.12. 2007, 15:37
Prispevkov: 431
Kraj: Štajerska
|
Ne morem iz svoje kože.
Brskal sem po internetu in našel orehove rogljičke brez jajčkov.
So kar okusni
Recept
Sestavine
Ostra bela moka 280g
Pecilni prašek
Sladkor 70g
Margarina 210g
Orehi 100g
Priprava
V posodi zmešamo moko,pol vrečke pecilnega praška
sladkor in margarino
Proti koncu dodamo še mlete orehe in dobro pregnetemo
Za pol ure damo zmes v hladilnik počivati.
Iz testa oblikujemo rogljičke in jih polagamo v pekač,
obložen z peki papirjem.
Pečemo jih 15 min.
pri180 stopinjC
Še tople lahko povaljamo v sladkorju v prahu
Recept sem dodatno napisal.
Nazadnje urejal/a srecko6 27 Avg 2009 21:12; skupaj popravljeno 4 krat
_________________ Brez prepira,
ljubezen splesni.
|
27 Avg 2009 16:41 |
|
|
|