POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Zaradi pretiranega hrupa prepovedali nastope DJ-jev v barih
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Zaradi pretiranega hrupa prepovedali nastope DJ-jev v barih 
Župan Dubrovnika Andro Vlahušić je zaradi hrupa prepovedal glasbo, ki jo po mestnih barih vrtijo DJ-ji, je na spletni strani poročal Večernji list. Zagrebški časnik se sklicuje na sporočilo za javnost, ki so ga v ponedeljek po srečanju s predstavniki gostincev in mestne četrti, v kateri je največja koncentracija barov, poslali iz urada župana.
"Na srečanju, ki ga je spodbudila ideja iskanja skupne rešitve glede predvajanja glasbe, je bilo dogovorjeno, da se glasba v barih še naprej lahko predvaja do polnoči, vendar pa DJ glasba, ki je ustvarjala največ hrupa, ni več dovoljena," je Večernji list povzel sporočilo iz Vlahušićevega urada. Kot dodaja, gre za območje Bunićeve poljane, kjer je največje število barov v Dubrovniku.

Zagrebški časnik poudarja, da v mestni upravi niso pojasnili, kaj točno je po njihovem DJ glasba, niti niso pojasnili razlike v decibelih med DJ glasbo in nastopi glasbenikov v živo. Časnik ocenjuje, da je odločitev mestnih oblasti voda na mlin edinemu lokalu, ki ima na omenjenem območju na svoji terasi vsak večer nastope glasbenikov v živo.

Večernji list pa tudi piše, da zaenkrat še ni jasno, kdaj bo mesto Dubrovnik uvedlo turistične kartice, s katerimi bodo lahko imeli obiskovalci tega hrvaškega turističnega bisera do 50-odstotni popust pri obisku znamenitosti in kulturnih ustanov.

Mestna uprava je v četrtek sprejela odločitev, da bo cena turistične kartice približno 13,5 evra (100 kun), ter napovedala, da bodo omenjene kartice uvedli že s 3. avgustom. "Projekt mora potrditi mestni svet, sicer pa smo še v pogajanjih, kje bomo kartice prodajali," pa je za Večernji list povedala direktorica turistične skupnosti Dubrovnika Jelka Tepšić, ki trdi, da še nihče ne ve, kdaj bodo kartice res zaživele.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu