POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
JE VAŠA MAČKA LEVIČARKA ALI DESNIČARKA?
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek JE VAŠA MAČKA LEVIČARKA ALI DESNIČARKA? 
Mačke naj bi bile precej bolj podobne človeku, kot smo si lahko doslej mislili. Zadnje študije naj bi presenetile celo strokovnjake...
Znanstveniki naj bi svoje domneve potrdili na večtedenskem testiranju, kjer so ekperimentirali z 42 mačkami. Prišli so do ugotovitve, da so lahko prav tako kot človek, tudi mačke desničarke ali levičarke.
Očitno imajo podobne lastnosti kot človek, pri katerem je dokazano, da se levičarji pogosteje pojavljajo pri moških kot pri ženskah. Mačje samice se torej kompleksnejših zadev lotijo z desno tačko, medtem ko se samci poslužujejo leve.

Deborah Wells, raziskovalka pri zadnji študiji mačk, je dejala: "Rezultati so pokazali, da imajo mačke dve populaciji, ki različno uporablja desno ali levo tačko. To pa se je izkazalo, da je precej povezano s samim spolom."
Vseh 21 samic se je z izzivom, katerega so jim postavili raziskovalci, soočilo z desno tačko, medtem ko se je 20 samcev izziva lotilo z levo tačko (npr. košček ribe, postavljen v premajhen kozarec ipd.).
V živalskem svetu so jim precej podobni tudi psi, kateri naj bi se obnašali podobno kot mačke - samice z desno, samci z levo. Zanimivo pa je, da ko se žival sterilizira, razlika izgine.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu