POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Papiga premagala večino vlagateljev
Avtor Sporočilo
Odgovori s citatom
Prispevek Papiga premagala večino vlagateljev 
Na tekmovanju v Južni Koreji, kjer so se tekmovalci preizkusili v znanju iz borznega trgovanja, je petletna papiga po imenu Ddalgi (Jagoda) dokazala, da je pametnejša od večine borznih vlagateljev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Papiga Ddalgi iz Papue Nove Gvineje se je na tekmovanju, ki je trajalo šest tednov, pomerila z desetimi borznimi vlagatelji, na koncu pa je zasedla zavidljivo tretje mesto.

Na tekmovanju je imel vsak udeleženec na začetku 60 milijonov vonov (skoraj 35.000 evrov) navideznega denarja, v vsaki transakciji pa je moral v delnice vložiti 10 milijonov vonov. Tekmovalci so lahko vložili v katerokoli delnico, papiga pa je s kljunom naključno izbirala kroglice, ki so predstavljale 30 različnih vrednostnih papirjev.

Na koncu se je papiga s skoraj 14 odstotnim dobičkom uvrstila na tretje mesto. Prekosila sta jo le dva investitorja, prvi je imel 64,4, drugi pa 21,4 odstotkov dobička, navaja AFP.

S tem so organizatorji hoteli dokazati, da je dolgotrajno vlaganje v vrednostne papirje varno in učinkovito, je povedal generalni direktor podjetja Paxnet Chung Yeon-Daeja, ki je priredil nenavadno tekmovanje.


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu