POVEZUJMO SE Seznam forumov
Registriraj seIščiPogosta vprašanjaSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava



Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Najljubkejši živalski mladiči
Avtor Sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek Najljubkejši živalski mladiči 
Za živalske vrtove nekateri menijo, da so nepotrebni, saj živali spadajo predvsem v naravo, a predstavniki nekaterih vrst so se znali prilagoditi tudi tej težavi.

Živalski mladiči, ki se skotijo v ujetništvu, tako še zdaleč niso nekaj nenavadnega, žal pa nekatere vrste, še posebej tiste, ki spadajo med ogrožene, v zaprtih okoljih živalskih vrtov ne morejo oziroma niso sposobne imeti potomcev.

Včasih se zgodi, da kotitev kakšnega nebogljenega in ljubkega mladiča pritegne še posebej veliko medijske pozornosti, množice obiskovalcev pa s fotoaparati drvijo v dotični živalski vrt. Med take primere spada npr. polarni medved Knut, ki se je rodil v berlinskem živalskem vrtu marca leta 2007. Po rojstvu je mati Knuta zapustila, ob čemer se je oglasil neki aktivist za pravice živali in dejal, da bi morali mladiča raje prepustiti smrti, kot da ga bi vzgajali "kot domačo žival".

"Knutmanija" po vsem svetu
Začel se je pravi medijski pomp - ko ga je osebje živalskega vrta 23. marca prvič predstavilo javnosti, je na dogodek prišlo približno 400 novinarjev, njim pa je sledilo še ogromno število obiskovalcev. "Knutmanija" je zajela ves svet, začeli so prodajati igrače, DVD-je in knjige na račun slavnega medvedka. ZOO je samo v tistem letu zaslužil pet milijonov evrov, kar je daleč največ v njegovi 163-letni zgodovini.

Danes je Knut skoraj pozabljen, bolj pa se govori o delitvi dobička, ki so ga z medvedom ustvarili v Belinu. Svoj delež bi rad dobil živalski vrt Neumünster iz Švedske, od koder so v Berlin za ploditev posodili Knutovega očeta.

Meerkat

Panda

Slon


Tiger

Volk

Žirafa


_________________
Ni lepote brez ljubezni in dobrote.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran

Odgovori s citatom
Prispevek  
Grozaaaaaaa! Škoda, da ne živimo tam, kjer so te živalice, da bi se tudi jaz igrala z njimi. Surprised  Surprised  Surprised  Surprised  Surprised


_________________
Skromnost je vrlina vsakega človeka!
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo

Odgovori s citatom
Prispevek  
Tanarleuš so pa moj otroc, to j' pa enkat ena Surprised
TULIPAN
Mad  Razz  Very Happy  banana  ;DD  ;OO


Pokaži sporočila:
Odgovori na to temo Stran 1 od 1
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu